2016-12-03 22:02

MONDEN


Mit spulberat: Berea nu îngraşă! Vezi ce boli vindecă berea!

 |  17:18
Mit spulberat: Berea nu îngraşă! Vezi ce boli vindecă berea!

Consumul moderat de bere, respectiv până la trei pahare pe zi pentru bărbaţi şi maximum două pentru femei, reduce riscul bolilor de inimă, al osteoporozei, al demenţei, bereafiind recomandată şi în diete, specialiştii precizând că aceasta nu îngraşă.

Cercetările arată că berea consumată în cantităţi moderate are efecte benefice asupra multor aspecte legate de sănătate, inclusiv asupra reducerii riscului de boli cardiovaculare (cauza principală a morţii şi invalidităţii în rândul adulţilor în Europa), diabet, osteoporoză. Consumul moderat de bere are, de asemenea, un rol vital în calitatea vieţii multora dintre consumatori.

Medicul pediatru spaniol Hernandez Aguilar sfătuieşte femeile gravide să bea zilnic 500-600 de mililitri de bere fără alcool, deoarece aceasta conţine antioxidanţi care fac bine copilului, reducând riscul de screloză, obezitate, cancer.

"Berea, o băutură sănătoasă şi o componenţa sănătoasă a dietei de mii de ani, nu este numai bună de băut, dar consumată moderat se poate încadra perfect (şi poate aduce chiar beneficii) în dietă şi stilul sănătos al unui adult. Sutele de tipuri de bere, care sunt produse în întreagă Europa, au în comun acelaşi efect benefic asociat cu conţinutul de alcool, precum şi potenţialele beneficii ale materiilor prime din care este fabricată berea", a fost concluzia specialiştilor din mai multe ţări europene în cadrul simpozionului "Berea şi sănătatea" desfăşurat la Bruxelles..

Potrivit specialiştilor, 58 la sută dintre englezi spun că vinul este mai bun pentru sănătate decât berea (18 la sută), 28 la sută dintre olandezi se arată surprinşi să afle că un pahar de bere are aceleaşi efecte asupra sănătăţii că şi vinul, 35 la sută dintre olandezi spun că nu consumă bere pentru că îngraşă, iar 85 la sută consideră că are foarte multe calorii. Chiar şi spaniolii sunt sceptici în această privinţă, 79 la sută dintre ei considerând că berea îngraşă chiar şi atunci când este consumată moderat, iar peste jumătate dintre englezi cred că berea are cele mai multe calorii dintre băuturile alcoolice.

"A existat până acum presupunerea eronată că bereaeste responsabilă pentru mare parte din epidemia de obezitate, bereaprimind astfel o cantitate disproporţionată de vină", a spus doctorul Arne Astrup din Danemarca. Potrivit acestuia, această teorie este demonstrat acum ca fiind nejustificată în ceea ce priveşte consumul mic până la moderat de alcool.

Este important de remarcat faptul că orice beneficiu de acest fel dispare la un nivel de consum care depăşeşte trei pahare pe zi, iar studiile confirmă faptul că alcoolul consumat în cantităţi excesive (indiferent de tipul băuturii) este asociat cu creşterea în greutate şi obezitatea abdominală (un factor mai mare de risc pentru bolile cardiovasculare). Studiile au arătat că cei care consumă cantităţi mici de alcool regulat (zilnic) sunt mai slabi decât cei care consumă cantităţi mai mari de alcool ocazional. S-a demonstrat însă că alcoolul poate cauza câteva forme de cancer şi, deşi acestea sunt asociate în principal consumului exagerat de alcool, dovezile nu indică un "plan de siguranţă" dincolo de care riscul să dispară. Consumul de alcool a fost asociat în special cu un risc ridicat al cancerului de sân şi pare a fi un factor de risc în debutul gutei. Unii specialişti indică faptul că la nivel de populaţie, eliminarea în totalitate a băuturilor alcoolice nu este recomandată, întrucât ar putea să crească riscul bolilor cardiovasculare.

Bereaeste fabricată din materii prime nutritive, malţ de orz, cereale, hamei, drojdie de bere şi apa. Toate acestea contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată, susţin specialiştii europeni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image