2017-01-19 15:29

MONDEN


Momente de senzaţie la Oscar 2012. GALERIE FOTO!

 |  15:25

Câştigătorii premiilor OSCAR 2012 au fost anunţaţi duminică noapte, în cadrul galei care a avut loc la Centrul Hollywood & Highland.

Marele câştigător este filmul „The Artist”, de Michel Hazanvicius, care a luat Oscarul pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor în rol principal şi Cea mai bună coloană sonoră originală. Marele său rival, „Hugo”, l-a depăşit la numărul de premii, dar nu şi la importanţa lor.

Pelicula lui Martin Scorsese şi-a adjudecat trofeele pentru Cea mai bună imagine, Cele mai bune efecte speciale, Cel mai bun montaj de sunet, Cel mai bun mixaj de sunet şi Cea mai bună scenografie.

Lista câştigătorilor la Oscar 2012

Cel mai bun film – „THE ARTIST”

Tom Cruise a anunţat cel mai important premiu al serii. Producătorul Thomas Langmann a prezentat mulţumirile sale adânci, în timp ce simpaticul căţel Uggie şi-a făcut şi el intrarea în scenă.

Cea mai bună actriţă în rol principal - Meryl Streep

Meryl Streep este la a 17-a nominalizare şi la al treilea Premiu Oscar. În timpul discursului, le-a declarat celor prezenţi că este conştientă că este ultima statuetă aurie pe care o primeşte.

Cel mai bun actor în rol principal: Jean Dujardin, „THE ARTIST”

Dacă Ludovic Bource, autorul coloanei muzicale a peliculei „The Artist”, a omis să spună „Mulţumesc, America”, Jean Dujardin nu a avut această reţinere. „Iubesc ţara voastră”, a fost primul locru pe care l-a rostit când a urcat pe scenă.

Cel mai bun regizor - Michel Hazanavicius, „THE ARTIST”

Hazanavicius s-a declarat cel mai fericit regizor din lume şi a mulţumit întregii lui echipe, inclusiv câinelui Uggie.

Cel mai bun scurtmetraj animat – „THE FANTASTIC FLYING BOOKS OF MR MORRIS LESSMORE”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune –„THE SHORE”

Cel mai bun scenariu adaptat – „THE DESCENDANTS”, Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash

Cea mai bună coloană sonoră originală - „THE ARTIST”

Cel mai bun actor în rol secundar - Christopher Plummer, „BEGINNERS”

Cele mai bune efecte speciale – „HUGO”

Cel mai bun film de animaţie - „RANGO”

Cel mai bun documentar - „UNDEFEATED”

Cel mai bun mixaj de sunet – „HUGO”

Cel mai bun montaj de sunet – „HUGO”

Cel mai bun montaj – „THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO”

Cea mai bună actriţă de rol secundar - Octavia Spencer, „THE HELP”

Cel mai bun film străin - „A SEPARATION”, Iran

Cel mai bun machiaj - „THE IRON LADY”

Cele mai bune costume – „THE ARTIST"”

Cea mai bună scenografie – „HUGO

Cea mai bună imagine – „HUGO”

Vedete pe covorul roşu

Discursul incoerent al lui Gwyneth Paltrow la primirea trofeului, sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei şi un exhibiţionist apărut pe scenă se numără printre cele mai şocante 12 momente din istoria Oscarurilor, potrivit unei liste alcătuite de tabloidul „The Sun”. Provocatoare, Angelina Jolie a urcat pe scenă îmbrăcată într-o rochie despicată care lăsa să i se vadă copsa dreaptă şi a anunţat câştigătorul distincţiei pentru Cel mai bun scenariu adaptat şi pentru Cel mai bun scenariu original. La prima categorie, s-a impus o dramă de familie: „The Descendants”.

Penelope Cruz (foto 2) a apărut îmbrăcată într-o rochie Armani Prive şi a povestit că nu stă mult pe gânduri atunci când îşi alege ţinutele: „Ştiu ce-mi place şi ce nu-mi place”. Actriţa Milla Jovovich a spus că se află pentru prima dată la Oscar şi că a vrut să strălucească cu această ocazie. Moment special dedicat la Oscar românilor Petru Pop şi Radu Corlan, doi dintre inventatorii camerelor digitale ultrarapide folosite la filmarea unor producţii precum „Inception”, „Sherlock Holmes” şi „Mission Impossible”. Invenţia lor, onorată cu un Oscar pentru tehnologie, decernat înaintea Oscarurilor pentru realizări artistice, a fost prezentată pe ecran. La fel şi un fragment din ceremonia de premiere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: oscar 2012, premii, angelina jolie, penelope cruzComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image