2017-01-21 00:08

MONDEN


Monica Iacob-Ridzi, supusă astăzi unei biopsii, la Viena. Deputatul PDL suferă de leucemie incipientă

 |  18:03
Monica Iacob-Ridzi, supusă astăzi unei biopsii, la Viena. Deputatul PDL suferă de leucemie incipientă

MonicaIacob-Ridzi se află la Viena, unde va fi supusă, astăzi, unei biopsii osteomedulare,analiza urmând să arate cum a evoluat „leucemia mocnită” de care deputatulsuferă. Medicii austrieci care o îngrijesc pe Monica Iacob-Ridzi i-au efectuat,luni, o serie de investigaţii, pregătind-o pentru intervenţia de azi, lucruconfirmat pentru „Puterea” de soţul fostului ministru al tineretului, TiberiuIacob-Ridzi. De partea cealaltă, Teo Trandafir, internată de asemenea într-unspital din capitala austriacă, se simte mai bine şi răspunde favorabil latratament.

MonicaIacob-Ridzi a ajuns încă de duminică la Viena, unde ieri-dimineaţă, doctorii auluat-o în primire pentru noi analize. Acesta a fost însă doar un pas pregătitorpentru intervenţia ce urma să aibă loc astăzi, în clinica vieneză undedeputatul primeşte îngrijire încă de anul trecut. Primarul din Petroşani,Tiberiu Iacob-Ridzi, a confirmat pentru ziarul nostru că soţia sa se află dejala clinică şi că aşteaptă intervenţia. “Trebuie să facem o biopsie osteomedulară.Puncţia medulară nu a fost elocventă. Luni, pe 17 ianuarie, să veniţi să văinternez pentru mai multe investigaţii, iar marţi facem biopsia cu anesteziegenerală”, a scris Monica Iacob-Ridzi pe blogul său, monicaridzi.ro, sâmbătă,citându-l pe profesorul hematolog austriac care o tratează. „După zecile deanalize făcute, după tratamentele riguroase din ultimele luni, am sperat căsunt pe drumul unei însănătoşiri în evoluţie. Rezultatele sunt însăcontradictorii, diagnosticul este incert. Prognoza… imposibil de estimat”, maiadaugă deputatul PDL.

MonicaIacob-Ridzi suferă de sindrom mielodisplazic, denumit, în limbaj popular,„leucemie mocnită” şi care se referă la un grup deafecţiuni ale măduvei osoase sau ale celulelor stem hematopoietice (care seaflă la originea celulelor sangvine). Este considerată o afecţiune premalignă,la un grup de pacienţi evoluând frecvent spre acută mieloidă. Diagnosticul şimonitorizarea unei astfel de afecţiuni depind deexaminarea măduvei osoase, în special în condiţiile în care procesul patologicare originea în măduvă.

Ce este biopsia osteomedulară

Conform dicţionarului medical,este o prelevare de ţesut osos şi de sânge medular care se efectuează cu un ac decalibru mediu manipulat de către un medic expert; biopsia se efectuează, cu oanesteziere prealabilă, în măduva coloanei iliace postero-superioare. Serveştepentru a furniza material biologic (os şi sânge medular) pentru studiul alterărilorcelulare tipice în anumite boli de sânge.

Teo şi Huidu se simt mai bine

Un alt deputat PDL, TeoTrandafir, se află de asemenea la Viena, cu diagnosticul de pancreatită acutăde severitate medie. Fosta vedetă de televiziune a ajuns în Austria săptămânatrecută, în stare gravă însă conform medicilor, se simte mai bine. Şirealizatorul tv Şerban Huidu se află în această perioadă tot în Austria, unde asuferit un grav accident la schi. De câteva zile, cârcotaşul face exerciţii derecuperare, dar doctorii au declarat că nu-l vor putea externa mai devreme desfârşitul lunii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image