2018-12-10 04:43


Narcisele şi ghioceii ar putea trata depresia

 |  12:07
Narcisele şi ghioceii ar putea trata depresia

Narcisele şi ghioceii ar putea trata depresia, întrucât anumiţi compuşi extraşi din aceste flori au capacitatea de a trece de bariera hematoencelafică, mecanismul de protecţie al creierului.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că anumiţi compuşi extraşi din speciile de ghiocei şi narcise din Africa de Sud au capacitatea de a trece de bariera hematoencefalică, care protejează creierul de infecţii, informează . Această barieră reprezintă o problemă majoră pentru medicii care tratează bolile cerebrale, inclusiv depresia, întrucât ea conţine anumite proteine care nu permit medicamentelor să ajungă la creier.

Savanţii consideră că nouă din zece compuşi cunoscuţi nu reuşesc să treacă de această barieră.Profesorul Birger Brodin, de la Universitatea din Copenhaga, coordonatorul studiului, a descoperit faptul că anumiţi compuşi extraşi din florile varietăţilor sud-africane de Crinum şi Cyrtanthus reuşesc să treacă de bariera hematoencefalică.

Ei ar putea fi folosiţi în viitor pentru a transporta medicamente până la nivelul creierului. Studiul a fost publicat în revista medicală Journal of Pharmacy and Pharmacology, potrivit Mediafax.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-29

TAGURI: narcise, ghiocei, depresie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...