2017-01-18 08:27

MONDEN


Nea Beni preferă slănina cu ceapă, decât “delicatesele” străinilor: “Dacă în China am mâncat supă de şarpe, în Alaska voi fi vegetarian!”

 |  19:02
Nea Beni preferă slănina cu ceapă, decât “delicatesele” străinilor: “Dacă în China am mâncat supă de şarpe, în Alaska voi fi vegetarian!”

S-a întors recent din Germania, Franţa şi Italia, unde a îmbinat utilulcu plăcutul şi se pregăteşte din nou de plecare, în Canada şi Alaska. La Roma aadunat 5.000 de oameni la un spectacol, însă din păcate pentru soţia sa nu s-alăsat cu shopping, pentru că în acel sfârşit de săptămână, magazinele erauînchise. A ajuns şi prin Israel, China, unde a mâncat tot felul de ciudăţeniiculinare precum supă de şarpe sau de broască ţestoasă, motiv pentru care s-alecuit de astfel de experienţe şi mănâncă numai preparate pe care le cunoaşte.În Alaska va ajunge la sfârşitul lui iunie şi are de gând să fie vegetarian peperioada şederii acolo, de teamă ca nu cumva să-i fie pus în farfurie cârnaţide ren, ciorbă de elan sau capete de peşte fiert.

Criza financiară nu s-a făcut simţită şi în portofelul lui BenoneSinulescu, cântăreţul de muzică populară fiind atât de îndrăgit de către româniiplecaţi din ţara încât nu face faţă invitaţiilor primite din străinătate. Are73 de ani şi priveşte cu nostalgie în urmă, la anii tinereţii, însă inima îieste încă tânără şi nu acceptă sub nici o formă să se comporte ca un pensionar.A cântat în aproape toate colţurile lumii, iar concertele din străinătate îl ţinîn formă, nici vorbă să-l obosească aşa cum ar putea gândi un bărbat de vârstasa. Îşi ia soţia cu el peste tot, pentru că atunci când iese din ţară îmbinăutilul cu plăcutul, urcă pe scenă, ceea ce înseamnă satisfacţie sufletească,dar şi financiară, însă o poate bucura şi pe soţia lui cu vacanţe splendide pebanii altora. Are casa plină cu suveniruri din toată lumea, dar şi cu experienţeculinare inedite, unele încântătoare, altele care l-au făcut să se ridice de lamasă. Spre exemplu, în China, a avut ghinionul să guste din preparatele tradiţionaleşi reacţia nu a fost deloc una la care se aşteptau gazdele. “Nu am ştiut ceeste în farfurie! Ne-am pus la masă şi am mâncat ce am mâncat, mi se părea mieceva ciudat, un gust pe care nu-l mai simţisem niciodată, însă nu mi s-a spusce mănânc. Abia când am văzut în supa aia o piele care părea a fi de şarpe,m-am prins şi am zis că leşin. Mi s-a întors stomacul pe dos şi m-am ridicat dela masă! Am mai trecut prin experienţe din astea ciudate prin ţările în care amumblat…Iar am păţit ceva similar cu supă de broască ţestoasă… Nu mai vreau să mănâncciudăţenii din astea niciodată. Dacă nu cunosc ce am în farfurie, nu mai gust!Mai bine fac foamea!”, ne-a declarat cântăreţul de muzică populară, amuzat acumde experienţele culinare din trecut.

Mai bine frunze, decât chiftelede ren

Şi tocmai pentru că s-a fript cu ciorba de şarpe din China, nea Benieste hotărât să sufle acum şi în iaurtul din Alaska, pentru că artistul vapleca la începutul verii într-o vacanţă tocmai în Alaska. “Nu vă gândiţi că o sădorm pe gheţari sau în igluuri cu eschimoşii, pentru că asta e prima impresie acelor care aud de Alaska. Unii nu ştiu că sunt şi zone înverzite, superbe, caun colţ de Rai. Prietenii la care merg locuiesc într-o casă foarte frumoasă,într-o zonă cu păduri. Orice ar fi, nu mănânc preparate din alea tradiţionalepentru că nu vreau să mai am surprize. Carne de ren, élan, balenă sau ce-or maipune ei în farfurie. Mai bine mă fac vegetarian cât stau acolo!”, ne-a spus neaBeni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image