2018-12-14 07:25


Neagu Djuvara a dat peste 200 de autografe la o dublă lansare a cărţilor sale

 |  18:02
Neagu Djuvara a dat peste 200 de autografe la o dublă lansare a cărţilor sale

Cunoscutul om de cultură NeaguDjuvara a lansat sâmbătă, la Bucureşti, două ediţii noi ale volumelor "Ceau fost boierii mari în Ţara Românească? Saga Grădiştenilor (secoleleXVI-XX)" şi "Însemnările lui Georges Milesco", în prezenţa acirca 200 de admiratori, notează Mediafax. Sâmbătă la pânz, cafeneaua librăriei Cărtureşti a devenit neîncăpătoarepentru fanii lui Neagu Djuvara care au venit să îl vadă pe cunoscutul istoricşi să ia autografe. Emoţionat de eveniment şi de numărul mare alcelor care au participat, Neagu Djuvara a vorbit în stilul său inconfundabildespre cele două noi ediţii ale cărţilor sale.

La lansarea celor două volume au fost prezenţi şi GabrielLiiceanu, cel care conduce Editura Humanitas, şi Mihai Dimitrie Sturdza,istoric şi genealog. Gabriel Liiceanu a vorbit despre Neagu Djuvara ca reputatistoric care a reuşit, prin pasiunea sa pentru adevăr, să nu negocieze adevăruldin iubire de ţară şi să prezinte faptele aşa cum au fost. "Lui Neagu Djuvara nu i-a fost mai aproape România ca obiect de studiu, ciadevărul despre România", a spus Liiceanu, precizând cănumai o ţară care îşi cunoaşte greşelile are şansa de a se îndrepta. Deasemenea, Gabriel Liiceanu a vorbit despre talentul lui Djuvara de a prezentasimplu şi pe înţelesul tuturor lucruri complexe, tehnice şi grele,determinându-i astfel pe cei care îi citesc cărţile să se redescopere ca fiindparte a unei entităţi mai mari.

După încheierea evenimentului, Neagu Djuvara a rămas alături de admiratorii săi, semnând autografe timpde circa două ore.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...