2018-12-10 19:40


Negru vrea vot cenzitar

 |  17:13
Negru vrea vot cenzitar

Realizatorul tv Dan Negru a decis să nu mai meargă la alegerile locale. Prezentatorul a spus pe blogul personal că ultima dată a votat la începutul anilor ‘90. Moderatorul Antenei 1 a povestit că i se pare o pierdere de timp să meargă la urne.

“Nu votez! Aş pierde timp inutil! Ca distracţia să fie maximă, aş reintroduce în România sistemul de vot cenzitar, cel care dă dreptul la vot doar celor care au un anumit venit anual. Sistemul asta de vot a existat în România până în 1917, când exista şi o elită care-şi alegea reprezentanţii. Măcar prin vot cenzitar nu poţi să-ţi cumperi votul cu doi crenvurşti...”, a scris Dan Negru.

Acesta a dat şi un sfat cititorilor blogului său: “Dacă aveţi Dolce, în timpul exit poll-ului e preferabil să căutaţi Irlanda-Croaţia...”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-03

TAGURI: Dan Negru, alegeri locale, vot cenzitar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IANCU JIANU
11 Iun 2012

Vot cenzitar nu prea se mai poate, este anacronic si nu respecta principiile din UE (de exemplu, Gigi Becali ar influenta votul decisiv). Mai degraba un vot ponderat bazat pe nivelul de educatie, cu alte cuvinte cine are mai multa carte sa poata da un vot dublu sau triplu, dupa nivelul de studii.
Random imageUltimele stiri


loading...