2017-01-17 15:02

MONDEN


Nicu Covaci se judecă pentru muzica din “Nemuritorii”

 |  15:45
Nicu Covaci se judecă pentru muzica din “Nemuritorii”

Legendarul lider al trupei Phoenix, Nicu Covaci, se judecă de aproape şase ani cu Centrul Naţional de Cinematografie şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. A venit din Germania să-şi caute dreptatea în instanţele din România Artistul îşi cere drepturile de autor, ce-i revin în urma difuzării coloanei sonore a filmului „Nemuritorii", realizat în 1974, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Demn de Cartea Recordurilor, pentru că e pe rol la al 48-lea termen, procesul a fost din nou amânat. Ieri, la Tribunalul Bucureşti a venit chiar artistul care, supărat că procesul tergiversează, a răbufnit: „Mi-e teamă că ajung să-mi fac eu dreptate. Ştiu eu cum!", a spus Nicu Covaci pentru Ştirile Pro tv, la ieşirea din sala de  judecată.Compozitorul cerea la începutul procesului, în anul 2006, suma de 60.000 de euro, însă acum spune că valoarea drepturilor de autor se ridică la câteva sute de mii de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CLAUDIU IONESCU
02 Noi 2011

Fiind din folclor autorol melodiilor e poporul. No ua ni se cuvin drepturile de autor nu lui Nicu Cov aci. Mi-am schimbat parer ea despre acest individ c are se lauda ca a devasta t birouri si a bagat oame ni in spitale iar acum am eninta ca un mardeias din Ferentari. Era mai bine daca nu se mai intorcea, nu se mai facea de ras.
FLORINA
02 Noi 2011

"Legendarul" a devenit de poveste cu atitudinea lu i huliganica. Sa se faca dreptate, dar la tribuna l nu in stil haiducesc cu m ameninta Nicu Covaci. N imeni nu-i mai presus de lege, nici macar fostul c antaret de la Phoenix.
MILU
02 Noi 2011

Mai bine ar mai compue c eva daca vrea bani. Dar N icu Covaci e mai rasuflat decat o sticla de bere d eschisa acum un an.

Adauga un comentariu

Random image