2016-12-08 00:31

MONDEN


Nicu Covaci se judecă pentru muzica din “Nemuritorii”

 |  15:45
Nicu Covaci se judecă pentru muzica din “Nemuritorii”

Legendarul lider al trupei Phoenix, Nicu Covaci, se judecă de aproape şase ani cu Centrul Naţional de Cinematografie şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. A venit din Germania să-şi caute dreptatea în instanţele din România Artistul îşi cere drepturile de autor, ce-i revin în urma difuzării coloanei sonore a filmului „Nemuritorii", realizat în 1974, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Demn de Cartea Recordurilor, pentru că e pe rol la al 48-lea termen, procesul a fost din nou amânat. Ieri, la Tribunalul Bucureşti a venit chiar artistul care, supărat că procesul tergiversează, a răbufnit: „Mi-e teamă că ajung să-mi fac eu dreptate. Ştiu eu cum!", a spus Nicu Covaci pentru Ştirile Pro tv, la ieşirea din sala de  judecată.Compozitorul cerea la începutul procesului, în anul 2006, suma de 60.000 de euro, însă acum spune că valoarea drepturilor de autor se ridică la câteva sute de mii de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CLAUDIU IONESCU
02 Noi 2011

Fiind din folclor autorol melodiilor e poporul. Noua ni se cuvin drepturile de autor nu lui Nicu Covaci. Mi-am schimbat parerea despre acest individ care se lauda ca a devastat birouri si a bagat oameni in spitale iar acum ameninta ca un mardeias din Ferentari. Era mai bine daca nu se mai intorcea, nu se mai facea de ras.
FLORINA
02 Noi 2011

"Legendarul" a devenit de poveste cu atitudinea lui huliganica. Sa se faca dreptate, dar la tribunal nu in stil haiducesc cum ameninta Nicu Covaci. Nimeni nu-i mai presus de lege, nici macar fostul cantaret de la Phoenix.
MILU
02 Noi 2011

Mai bine ar mai compue ceva daca vrea bani. Dar Nicu Covaci e mai rasuflat decat o sticla de bere deschisa acum un an.

Adauga un comentariu

Random image