2018-07-23 11:08


Noi specii de animale au fost găsite într-o peşteră subacvatică din Noua Zeelandă

 |  12:59
Noi specii de animale au fost găsite într-o peşteră subacvatică din Noua Zeelandă

Scafandrii australieni au descoperit trei noi specii de animale subacvatice în timpul unei expediţii într-una dintre cele mai adânci peşteri subacvatice din Noua Zeelandă, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Cercetare a Apelor şi Atmosferei.

Echipa de cercetători a găsit în peştera Pearse Resurgence, aflată la o adâncime de 194 de metri în apropierea localităţii Nelson de la extremitatea de nord a South Island, insula sudică a Noii Zeelande, o specie necunoscută de crustaceu amfipod transparent şi incolor, un vierme lung de 8 mm şi un melc mic cu diametrul de 1,5 mm.

Pe plan mondial există numai 16 peşteri cunoscute care sunt mai adânci decât Pearse Resurgence şi numai în 10 dintre acestea s-au realizat scufundări la adâncimi mai mari de 194 de metri. Temperatura apei de 6,5 grade şi pereţii de marmură neagră fac ca această peşteră să fie obscură şi neprimitoare.

Stigofauna,animale subacvatice, termen provenit de la “animale din râul Styx”', care în mitologia greacă era râul ce ducea în adâncuri, contribuie la sănătatea mediului subacvatic prin procesul de biofiltrare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-17

TAGURI: stigofauna, Noua Zeelanda, specii noi

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova