2019-03-26 18:43


Oana Cuzino militează pentru frumuseţea naturală, cea neatinsă de farduri şi bisturiu: “Mai bine conservăm ceea ce avem, decât să devenim obsedate de înfrumuseţare!”

 |  18:08
Oana Cuzino militează pentru frumuseţea naturală, cea neatinsă de farduri şi bisturiu: “Mai bine conservăm ceea ce avem, decât să devenim obsedate de înfrumuseţare!”

Într-olume în care bisturiul, botoxul şi solarul stabilesc noi standarde alefrumuseţii, iar naturaleţea este mai greu de găsit decât o floare de colţ înmijlocul Saharei, mai există şi femei care se simt bine în pielea lor şi sebucură de formele cu care le-a înzestrat natura. Oana Cuzino este una dintreele şi, cu toate că nu este model de profesie, ar putea lua pâinea de la gurămultor piţipoance care trăiesc din defilările pe podium.Spre deosebire de acestea care, deşi au 20 de ani şi un pic, depun mici averiîn conturile chirurgilor esteticieni, prezentatoarea de la PRO TV nici nu vreasă audă de înfrumuseţarea artificială.

Denouă ani, Oana Cuzino răspunde la întrebarea “Ce se întâmplă, doctore?” la PROTV şi încearcă să convingă românii că se poate să fii frumos şi sănătos doarurmând un stil de viaţă moderat, fără excese alimentare sau de alt tip. Are 39de ani şi arată impecabil, putând lesne concura într-un concurs de frumuseţe cutinere pe jumătatea vârstei sale. Oana nu a bifat până acum nici o operaţieestetică şi nu şi-a netezit pielea cu botox, deşi pentru femeile de vârsta eiaceastă intervenţie este mai întâlnită decât mersul la piaţă. Prezentatoarea tvconsideră că sportul, o dietă bogată în fructe şi legume şi o minimă îngrijirezilnică te pot ajuta să rămâi tânără şi frumoasă cât mai mult timp. Din acestmotiv, Dove a ales-o ambasador al frumuseţii, datoria Oanei fiind aceea de a leajuta pe femei să aleagă produsele de îngrijire adecvate nevoilor zilnice, săfie feminine şi să respecte un minim ritual de înfrumuseţare. “Doar zece minutepe zi sunt suficiente pentru a avea o piele curată şi frumoasă şi un părsănătos! Aceste două aspecte ne conferă încredere în noi înşine şi ne ajută săne simţim relaxate faţă de cei din jurul nostru pentru că dacă aspectulexterior este unul îngrijit, te simţi mult mai bine în propria piele. Însă nutrebuie făcut din acest lucru un scop în viaţă. Mai bine conservăm ceea ceavem, decât să devenim obsedate de muncă pentru înfrumuseţare. Trebuie săînvăţăm să ne iubim mai mult, însă, din păcate, studiile arată că femeile dinRomânia, în proporţie de 85% sunt foarte critice cu ele însele. Este adevăratcă şi frumuseţea spirituală contează foarte mult şi calităţile umane care teînnobilează şi la care poţi munci mai mult, zi de zi, însă la capitolul înfrumuseţare,româncele nu stau foarte bine. Sunt femei cu mai multe locuri de muncă şi, înafară de profesie, suntem şi mame şi întotdeauna punem pe primul planîndatoririle faţă de familie. Acele zece minute de îngrijire zilnică suntlăsate pentru mai târziu sau pentru sfârşitul săptămânii şi de aici apar foartemulte probleme pe termen lung!”, spune Oana.

“Frumuseţea este la îndemâna tuturor!”

OanaCuzino susţine că poţi arăta bine chiar dacă nu ai mulţi bani, o igienăcorespunzătoare şi un minim ritual de îngrijire zilnică fiind mai mult decâtsuficiente pentru că cei din jur să te considere frumoasă. “Nici măcar nu avemnevoie de mulţi bani pentru a arăta în regulă. Trebuie doar să alegem aceleproduse de curăţire care nu usucă pielea şi care o lasă hidratată, iar aceapătrime de cremă hidratantă din unele produse poate face minuni. Un ritualsimplu şi rapid, în cinci paşi, ne ajută să rămânem frumoase: săpunul şi gelulde duş pentru curăţare, o cremă sau o loţiune hidratantă pentru piele, obiceinu foarte întâlnit în rândul femeilor din România. Foarte important estedeodorantul care conferă un plus de încredere pentru că îndepărtează mirosulneplăcut de transpiraţie, însă trebuie să avem grijă ce alegem, pentru că suntproduse care irită pielea axilei. Părul este destul de agresat pentru căîncercăm diverse coafuri şi nuanţe, însă peste ani ne întoarcem la şatenulnostru natural şi descoperim că primim mai multe complimente decât înainte,când ne vopseam părul. Ne putem păstra naturaleţea, însă un păr frumos este unpăr sănătos şi strălucitor. Este păcat să nu profităm de toate acestedescoperiri din industria cosmetică, folosind produse de calitate. Un balsam,folosit obligatoriu după fiecare spălare, zilnică dacă se poate, şi o dată pesăptămână o mască ajută la refacerea firului de păr şi la menţinerea PH-uluiscalpului. Un alt aspect foarte important pentru frumuseţe este reprezentat dealegerile alimentare, mişcare şi hidratare. Nu putem avea o piele întinsă şistrălucitoare dacă folosim doar creme şi loţiuni sofisticate, fără un consum defructe şi legume şi fără o hidratare corespunzătoare. Foarte importantă este şivizita la medic pentru că acesta ne poate prescrie, acolo unde este nevoie,suplimente alimentare care să confere organismului nostru vitaminele şimineralele de care are nevoie. O dată pe an este obligatoriu să mergem lamedicul dermatolog pentru că suntem atât de expuse radiaţiilor ultravioleteîncât trebuie să luăm în calcul orice leziune care apare şi se dezvoltănecontrolat. Frumuseţea există în fiecare dintre noi şi sunt soluţii simple, laîndemâna tuturor. Trebuie doar să le luăm în seamă şi să respectăm un minimritual de îngrijire! Şi trebuie să zâmbim mai mult!”, susţine vedeta PRO TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...