2017-01-18 19:17

MONDEN


Paradele Gay Pride, reuşite la New York, dar violente la Sankt Petersburg

 |  18:42
Paradele Gay Pride, reuşite la New York, dar violente la Sankt Petersburg

Paradele Gay Pride, manifeste ale luptei contrahomofobiei, s-au desfăşurat într-o stare de euforie în Statele Unite, dupălegalizarea căsătoriilor homosexuale în statul american New York, în timp ce în Europa militanţiirevendică încă acest drept, iar parada lor a fost violent reprimată în Rusia.

NewYork devine cel de-al şaselea stat american care recunoaşte căsătoria întredouă persoane de acelaşi sex, după Iowa, New Hampshire, Massachusetts,Connecticut şi Vermont. La Paris, numeroaselozinci, care îi invitau pe candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2012 săse inspire din decizia Senatului statului New York, au fost scandate de zeci de mii depersoane care au participat la o defilare festivă. Berlinul şi-a plasat parada Gay Pride din acest an sub semnul lupteicontra homofobiei din sport. Cu o zi înainte de începerea Cupeimondiale la fotbal feminin din Germania,parada Gay Pride din Berlin"a dat un cartonaş roşu" homofobiei şi a pledat pentru "o maimare acceptare şi sprijinire a divertităţii sexuale în sport".

În Rusia, manifestarea "GayPride Slave" din Sankt Petersburg, interzisă, a fost dispersată de poliţieşi mai mulţi militanţi care sprijină homosexualitatea au fost interpelaţi depoliţie. Aproximativ 15 persoane, inclusiv liderul comunităţiihomosexualilor din Rusia, Nikolai Alexeiev, s-au reunit în piaţa Dekabristov,în centrul fostei capitale imperiale, purtând afişe pe care se puteau citi texteprecum "Pentru toleranţă" şi "Homofobia este o boală".Foarte rău văzuţi în Rusia, militanţii au fost imediat agresaţi de către treicontramanifestanţi care scandau: "Pederaştilor!".

Laparada "Gay Pride Slave" au participat homosexuali din Rusia, Ucrainaşi Belarus,care voiau să apere propriul lor drept de a manifesta. Paradele gay pe care eiîncearcă să le organizeze începând din anul 2006 sunt interzise de cătreautorităţi şi dispersate fără menajamente de către forţele de poliţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image