2019-03-26 02:20


Partea neplăcută e celebrităţii. Maria Dinulescu: „Ce pierd fiind actriţă? O viaţă invizibilă”

 |  18:22

Este una dintre apariţiilecele mai promiţătoare ale noului val de actori români, iar profesia ei îiasigură o existenţă ideală, după cum mărturiseşte. Întrebată însă care estereversul acestei medalii, Maria Dinulescu ne-a declarat că, fiind actriţă,pierde în anii aceştia ceva ce va recăpăta mai târziu: „O viaţă invizibilă”. Încurând, Maria va reveni pe micile ecrane într-un proiect nou, alături de MarcelIureş, iar anul viitor, va filma în Suedia.

“Datorită acestei profesii am şansa ca viaţa mea să fie una ideală. Totce fac pentru pregătirea mea ca actriţă sunt lucrurile pe care aş fi ales să ledescopăr în timpul liber dacă aş fi avut o altă profesie. M-aş fi relaxat şisimţit împlinită cu ceea ce sunt «obligată» să fac acum. Ce pierd fiind actriţă?Ce am să reprimesc la bătrâneţe: o viaţă invizibilă”, ne-a răspuns Maria cândam întrebat-o ce iubeşte şi ce detestă la profesia ei. Amintindu-şi de cea maimare realizare din cariera sa de până acum, actriţa spune: “Că i-am răspunsafirmativ studentului Cătălin Mitulescu atunci când m-a întrebat, în cantinafacultăţii, dacă voiam să filmez la cei 18 ani de atunci rolul unei mame. Afost primul film şi prima selecţie la Cannes”, referindu-se la filmul “Trafic”,câştigător al premiului Palme D’Orla ediţia din 2004 a Festivalului de Film de la Cannes. Deşi cineaştii românitineri înregistrează succes după succes la diverse evenimente de gen dinîntreaga lume, Maria este de părere că cinematografia românească are şilipsuri.

“Cred că ne lipsesc scenariştii. Avem un Răzvan Rădulescu şi un TudorVoican, dar pentru câţi regizori inspiraţi, directori de imagine excelenţi şiactori muncitori sunt, cred că nu ne ajung.Generaţia nu poate fi una bunăfără tehnicienii cu experienţă. Nu pot spune că suntem o generaţie bună fără sărespect şi să apreciez valoarea celor care ne construiesc - cei din spatelecamerelor de filmat”.

“A pleca peste hotareeste ca şi cum ai pleca până la Cluj”

Printre proiectele cele mai aplaudate ale Mariei s-a numărat şivideoclipul melodiei “Peace” a trupei Depeche Mode, în care vedeta a jucat rolulunui soldat. Care sunt câştigurile financiare în urma unui astfel de contract? Mariarăspunde evaziv: “Tot ce se produce în România este realizat la cel puţinjumătate de preţ. În general, îmi place să privesc evoluţia colaborărilor petermen lung. Câştigurile sunt multiple”. Mulţi tineri artişti români îşi dorescsă cunoască celebritatea dincolo de graniţe. Maria Dinulescu vede însă altfellucrurile: “Acum, a pleca peste hotare are alt sens decât acum 20 de ani. Esteca şi cum ai pleca până la Cluj sau Iaşi pentru nişte colaborări.Amfilmat în Cehia, Olanda, Polonia, Turcia, Belgia şi am să filmez la anul înSuedia. Cred în coproducţii şi diversitate, dar şi în a-mi păstra ca bază istoriaţării din care fac parte”, spune ea.

Îi dă replica luiMarcel Iureş

De luna viitoare, o vom putea urmări pe Maria Dinulescu într-un nouserial de televiziune, ce va debuta la HBO, cu Marcel Iureş în rolul principal.“Am făcut cercetare, acum câteva luni, în spitalul Bagdasar, la Secţia de Neurochirurgie,pentru dezvoltarea personajului Nora. Un medic anestezist cu probleme foarteprofunde, formate în copilărie, despre care nu vă pot spune mai multe. Cusiguranţă a fost cel mai greu personaj pe care l-am construit până acum, dar pe6 decembrie vom avea şansa să îl cunoaştem în carne şi oase, la HBO”, ne-apovestit actriţa.

Cum i-a spus “Da”Monicăi Columbeanu

Alături de alte nume cunoscute din showbiz, Maria s-a alăturatproiectului demarat de Monica Columbeanu, “Fabrica de Talente”, un centru ceoferă cursuri de pregătire în actorie, muzică sau modeling.“Partenerea ei(a Monicăi, n.r.) Mădălina Lalu este cea care mi-a propus să fac parte dinacest proiect. Văd această colaborare ca pe o posibilitate excelentă pentru aîntâlni fetele sau băieţii care cred că a apărea la televizor este cel maiimportant lucru în viaţă. O să am astfel şansa de a le o oferi o perspectivădiferită despre ce înseamnă succesul. La întâlnirile mele îmi propun să vorbescdespre direcţiile în care te poţi dezvolta atunci când eşti sincer, natural, muncitor,inteligent şi activ. O să îl am invitat pe actorul Dan Lupu pentru a vorbidespre cum lucrurile se construiesc împreună şi sper să întâlnesc studenţiinteligenţi şi talentaţi, pe care să îi pot recomanda mai departe.”

Ce-şi doreşte cel maimult în clipa de faţă

“Îmi doresc ca familia şi prietenii mei să fie sănătoşi şi veseli”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...