2017-01-17 11:08

MONDEN


Pascal Bruckner, în România pentru lansarea unui nou volum

 |  19:25
Pascal Bruckner, în România pentru lansarea unui nou volum

Celebrul scriitorfrancez Pascal Bruckner se va întâlnicu cititorii din România pe 27 iulie, la Librăria Cărtureşti Verona dinCapitală, informează un comunicat al Editurii Trei. Întâlnirea, programată pentru ora 18.00, este prilejuită de lansareanoului volum al scriitorului, „Paradoxul iubirii”.

La eveniment vor participa regizoarea Chris Simion,criticul literar Dan-Silviu Boerescu şi directorul editorial al Editurii Trei,Magdalena Mărculescu. Evenimentul va reprezenta un ideal prilej pentru faniiscrierilor lui Bruckner de a-şi întâlni autorul favorit în carne şi oase şi dea obţine şi autograful său.

„Paradoxul iubirii” este un volum de eseuri provocatoaredespre iubire. Cartea lui Pascal Bruckner descrie variaţiile paradoxale la careeste supusă iubirea în călătoria pe care o face între erotism şi căsătorie. Sepoate vorbi, se pare, despre progres în ceea ce priveşte condiţia femeii,condiţiile de muncă sau condiţiile de sănătate ale oamenilor, dar nu şi atuncicând se vorbeşte despre sentimente şi pasiuni.

Pascal Bruckner este un romancier şi eseist francez, născut la în . A fost profesorinvitat al Universităţii californiene (1986–1995),profesor la Institutul de Studii Politice din (1990–1994),colaborator al cotidianului şi,în prezent, al ziarului . Figură-cheie a intelectualităţii pariziene, acest filosofal actualităţii (a scris eseurile „”, „”, „”)este celebru în mai ales prin romanele sale: „”,„”(Premiul Renaudot 1997), „”, „”, „”, „” şi „”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image