2019-02-16 05:29


“Peisaj la marginea pădurii”. Cel mai mare tablou al lui Grigorescu, expus la licitaţie

 |  20:34
“Peisaj la marginea pădurii”. Cel mai mare tablou al lui Grigorescu, expus la licitaţie

Odată cu deschiderea Licitaţiei de Iarnă2010, organizată pe 16 decembrie în sistem duplex, Casa Artmark anunţă osurpriză: expunerea celei mai mari lucrări de pe piaţa de artă românească,semnate Nicolae Grigorescu. Opera va putea fi admirată atât la Bucureşti, câtşi la Sibiu, oraşele în care va avea loc simultan licitaţia.

Peisajla marginea păduriimăsoară 91x72 cm şi este cea mai mare pictură a artistului ce va fi scoasă lavânzare pe piaţa de artă din România. Aceasta va fi prezentată alături de altevedete ale Licitaţiei de Iarnă 2010, urmând să participe la Licitaţia dePrimăvară 2011.

Considerată o capodoperă a picturiiromâneşti, “Peisaj la marginea pădurii”aparţine perioadei de după şederea lui Grigorescu la Barbizon, marcând o fază acreaţiei sale influenţate de principiile impresioniste. Picturile perioadeiimediat următoare întoarcerii sale în ţară, din care face parte şi aceastălucrare, afirmă moştenirea maeştrilor Şcolii de la Barbizon: nuanţele luminoaseale peisajului, integrarea picturală completă a figurii, alegereainstantaneului şi a schiţei, gustul pentru materie şi tuşele vioaie. Opera esteestimata între150 şi 200 de mii de euro.

Deşi reprezintă cea mai valoroasă licitaţiede artă din România, valoarea operelor depăşind un milion de euro, preţurile deachiziţionare sunt adaptate la criza economică. În cadrul acestei licitaţii vomgăsi opere valoroase la preţuri mai mici de 1.000 de euro.

Licitaţia de Iarnă 2010 se va desfăşurasimultan joi, 16 decembrie, la hotelul Marriott Bucureşti şi la hotelul HiltonSibiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...