2017-10-24 08:35


Prăjeala poate cauza cancer

 |  20:44
Prăjeala poate cauza cancer

Substanţa cu pericol cancerigen este acrilamida pe care o găsim în pâine, cereale, cafea, biscuiţi, produse de patiserie, carne, cartofişi este eliberată dacă apelam la metode de preparare precum: copt, prăjit sau fript pe grătar. În urma unui studiu efectuat pe un eşantion de 62.000 de femei, un grup de specialişti de la Universitatea Maastricht din Olanda au constatat o legătură directă între „ingerarea“ acestei substanţe nocive şi numărul crescut al cazurilor de cancer ovarian. Astfel, cu cât corpul unei femei va absorbi mai multă acrilamidă, cu atât creşte şi riscul de apariţie a cancerului ovarian. Aşadar, prăjeşte mai puţin cartofii, deoarece cu cât sunt mai închişi la culoare, cu atât au un conţinut mai ridicat de acrilamidă, lucru valabil şi în privinţa pâinii


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-15

TAGURI: prajeală, cancer



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri