2017-01-22 01:49

MONDEN


Premiile Oscar, altfel în 2011. Gala de la Kodak Theatre, marcată de premiere şi rafinament

 |  19:07
Premiile Oscar, altfel în 2011. Gala de la Kodak Theatre, marcată de premiere şi rafinament
Cea mai aşteptată galăcinematografică a anului va aduce câteva premiere şi va primi un suflu derafinament graţie cuplului de prezentatori Anne Hathaway şi James Franco, suntde părere producătorii. Gala Premiilor Oscar urma să fie marcată şi de prezenţamamelor vedetelor pe Twitter şi reintroducerea recitalurilor live cu pieselenominalizate.

Anne Hathaway (28 de ani) şi James Franco(32 de ani) sunt cele mai tinere gazde ale Oscarurilor. Deasemenea, niciodată nu a mai existat un cuplu femeie-bărbat care să fiprezentat Ceremonia Premiilor Academiei Americane de Film. O altă noutate anulacesta la cea mai vizionată gală va fi faptul că mamele vedetelor nominalizate, numite "mominees", suntîncurajate de producători să posteze comentarii pe Twitter despre fiii şifiicele lor. Una dintre acestea va fi chiar mama lui JamesFranco. De asemenea, o surpriză a show-ului este un cor din Staten Island, New York, care va avea ointervenţie în cadrul galei. Spre deosebire de ceilalţi ani, nu vor exista montaje cu imagini din filmele nominalizate.În plus, nu vor mai exista cei cinci prezentatori care vor oferi detalii desprenominalizaţii la categoriile "Cel mai bun actor" şi "Cea maibună actriţă". Totodată, producătorii au decis să readucă în atenţiapublicului mini recitalurile legate denominalizările la categoria "Cel mai bun cântec de pecoloana sonoră a unui film".

“Discursulregelui”, cele mai multe nominalizări

Lungmetrajul"Discursul regelui/ The King's Speech",în care actorul Colin Firth interpretează rolul Regelui George al VI-lea alMarii Britanii, a primit cele mai multe nominalizări laOscar - 12 - şi a fost recompensat de majoritatea sindicatelorprofesioniştilor de la Hollywood. În plus, acest film a fost marele câştigătorla Gala Premiilor Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA), obţinândşapte trofee. La rândul său, "Reţeaua de socializare/ TheSocial Network", o cronică a felului în care a apărutFacebook, în regia lui David Fincher, a fost nominalizat la opt categorii - cudouă mai puţin decât un alt contracandidat serios, westernul "Adevăratulcuraj/ True Grit" al fraţilor Ethan şi Joel Coen - însă se bazează pesimpatia criticilor americani şi a succesului de la recenta Gală a PremiilorGlobul de Aur, unde a fost recompensat cu patru trofee majore.

În faţaacestor doi candidaţi de calibru, câteva alte filme şi echipele tehnice dinspatele lor pot emite pretenţii la câştigarea unor Oscaruri. Printre acestea seaflă "Adevăratul curaj/ True Grit",un remake regizat de fraţii Coen după un western clasic, drama "The Fighter" - o poveste din lumea boxului, "Lebăda neagră/ Black Swan" - o incursiune înuniversul obsesiv al unei balerine, dar şi "Începutul/Inception", celebrul thriller regizat de ChristopherNolan, ce a avut un succes de casă impresionant în 2010.

Aproape toţi regizorii acestorfilme sunt nominalizaţi la Oscar la categoria "Cel mai bun regizor", însă cele mai marişanse pare să le aibă Tom Hooper - regizorul filmului "Discursulregelui", premiat deja de Sindicatul regizorilor americani (DGA). Din 1948şi până în prezent, doar şase laureaţi ai acestui premiu au eşuat în a câştigaşi Oscarul în acelaşi an.

Colin Firth, favorit la „Cel mai bun actor”

În ceea ce-ipriveşte pe actorii din rolurile principale,marele favorit este Colin Firth,care, graţie prestaţiei sale impresionante din "Discursul regelui", acâştigat absolut toate premiile importante din acest sezon. El va concura cu Jeff Bridges - şeriful din "Adevăratul curaj/ TrueGrit" - şi cu Jesse Eisenberg, interpretul luiMark Zuckerberg, fondatorul reţelei Facebook, din filmul"Reţeaua de socializare". Actorul spaniol Javier Bardem este şi el nominalizat pentru rolul din"Biutiful", regizat de mexicanul Alejandro GonzalezInarritu, iar James Franco a fost nominalizat pentru prestaţia din drama"127 Hours" de Danny Boyle. James Franco va fi, totodată, împreună cuAnne Hathaway, prezentatorul galei de decernare a Premiilor Oscar.

Nicole Kidman şi Annette Bening, printre celemai bune actriţe

În ceea cele priveşte pe actriţele din rolurile principale,Hollywoodul are o favorită clară în acest an: NataliePortman, premiată pentru rolul balerinei obsedate de succescare ajunge schizofrenică în drama "Lebăda neagră/ Black Swan", recompensatăcu Globul de Aur, Premiul BAFTA şi de Sindicatul actorilor americani (SAG). Laaceeaşi categorie au mai fost nominalizate AnnetteBening pentru rolul din "The Kids Are All Right", Nicole Kidman pentru rolul din "Rabbit Hole", Jennifer Lawrence din "Winter's Bone" şi Michelle Williams din "Blue Valentine".

Alţi actoricu şanse reale sunt Helena Bonham-Carter ("Discursul regelui"), AmyAdams ("The Fighter"), tânăra Hailee Steinfeld ("Adevăratulcuraj/ True Grit"), Jacki Weaver ("Animal Kingdom"), GeoffreyRush ("Discursul regelui"), John Hawkes ("Winter's Bone"),Jeremy Renner ("The Town") şi Mark Ruffalo ("The Kids Are AllRight").

Cea de-a 83-a ediţie a PremiilorOscar urma să aibă loc duminică seara, la Kodak Theatre din Hollywood.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image