2017-01-22 20:28


Presupusul asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia, arestat în Cecenia

 |  20:11
Presupusul asasin al jurnalistei Anna Politkovskaia, arestat în Cecenia

Rustam Mahmudov,presupusul asasin al jurnalistei ruse Anna Politkovskaia, a fost arestat înCecenia, anunţă Saidahmet Arsamerzaiev, avocatul fratelui său, complice înacest caz. "Rustam Ruslanovici Mahmudova fost arestat în cursul nopţii de luni spre marţi la Atchoi-Martan, localitatesituată la vest de Groznîi, în casa părinţilor săi", a declarat avocatulfratelui său Ibraghim Mahmudov. Rustam Mahmudov era căutat de câţiva ani sub acuzaţiacă ar fi împuşcat-o mortal pe jurnalista Anna Politkovskaia în 2006. Fraţiisăi, Ibraghim şi Djabrail, sunt consideraţi complici în acelaşi caz, dar nu auputut fi condamnaţi din lipsă de probe.

AnnaPolitkovskaia, una dintre puţinele persoane din Rusia care au criticatabuzurile comise în Cecenia, dar şi regimul lui Vladimir Putin, preşedinte înacea perioadă, a fost împuşcată mortal în holul imobilului său din Moscova, pe7 octombrie 2006, de ziua de naştere a lui Putin.

AnnaPolitkovskaia, care a murit la vârsta de 48 de ani, a fost corespondent specialpentru ziarul rus Novaia Gazeta, fiind recompensată cu multe premii şidistincţii pentru activitatea sa literară şi jurnalistică. Politkovskaia esteşi autoarea cărţilor "Rusia lui Putin", apărută în limba română la EdituraMeteor Press, "A Dirty War (Un război murdar)" şi "Nothing butthe Truth (Doar adevărul)".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image