2018-12-15 04:19


Priveşte-ţi unghiile şi vei afla ce boală ai!

 |  20:09
Priveşte-ţi unghiile şi vei afla ce boală ai!

Ştiam că “ochii sunt oglinda sufletului”, însă Tamara Lior, medic dermatolog la clinica Clevelanddin Floridasusţine că putem spune acelaşi lucru şi despre unghii, aspectul lor trădând existenţa a numeroase boli pe care nici nu ştiam că le avem. Poate că aţi observat anumite nereguli privindu-vă unghiile, însă credeaţi că trebuie doar să vă vizitaţi manichiurista. Însă, mai indicată este o programare la medicul dermatolog care poate “citi” chiar şi boli grave studiindu-vă unghiile.

Unghiile şi pielea din jurul lor pot fi infectate de bacterii sau ciuperci, precum Ţinea sau Candida. Acestea fac unghiile să devină moi, decolorate şi cu forme neregulate. “Pe unghii pot apărea semnale de alarmă care pot prevesti boli grave precum hepatita sau bolile de inimă”, susţine Joshua Fox, director al Academiei Americane de Dermatologie. El mai declară că “schimbările unghiilor pot fi semne ale unor infecţii locale precum ciupercile sau semne ale unei afecţiuni sistematice ca anemia sau lupusul”. Paronichia este o infecţie bacteriană sau fungică a pliului de piele din partea laterală a unghiei. Anumite boli pot afecta unghiile, cum ar fi psoriazis, care provoacă îngroşarea, erodarea sau chiar desprinderea unghiei din carne. Căderea părului se asociază uneori cu unghiile cu şanţuri, erodate sau aspre. Decolorarea unghiilor este rezultatul fumatului sau a folosirii continue a lacului colorat de unghii, fără a proteja unghia înainte de aplicarea ojei cu un lac special care împiedică îngălbenirea unghiei. Unghiile de la picioare cresc în carne din cauza presiunii exercitate de pantofii nepotriviţi.

Afecţiuni

• Anemia feriprivă face unghiile să fie palide şi subţiri, casante, cu şanţuri, crăpându-se şi rupându-se uşor.

• Deficienţa de zinc duce la formarea de pete albe şi la fragilitatea unghiilor.

• Deficienţa severă de proteine face carnea de sub unghii să pară albă.

• Lipsa de acid linoleic cauzează crăparea sau exfolierea unghiilor.

• O deficienţă de fier poate provoca subţierea unghiilor şi induce o formă concavă.

• Bolile de inimă pot afecta unghiile, schimbându-le culoarea în roşu la fel cum afecţiuni ale glandei tiroide pot fi recunoscute după nişte unghii uscate, casante, care se rup foarte repede.

• Unghiile albe pot ascunde boli ale ficatului, dar şi anemie.

• Unghiile galbene şi îngroşate pot indica boli ale plămânilor, iar cele îngălbenite şi uşor roşii la bază, diabet.

• Unghiile jumătate albe, jumătate roşii, pot indica boli ale rinichilor.

• Liniile negre sub unghii sunt  o mărturie a faptului că suferi de depresie.

• Unghiile pot fi albastre din cauza astmului puternic, a bolilor cardiace, emfizemului sau a bronşitei.

•          Unghiile încreţite sau exfoliate indică psoriazis sau artrite inflamatorii.

Tratament

Dacă aveţi deficienţe de fier, includeţi în alimentaţie ficat, carne roşie slabă, peşte, gălbenuş de ou, fructe uscate şi produse pe bază de soia. Mâncaţi multă ceapă, usturoi, fasole, mazăre, vegetale cu frunze verzi şi verdeţuri proaspete, alimente bogate în vitamina C. De exemplu, un pahar cu suc de portocale la masă. Şi cerealele integrale sunt o sursă bună de fier, dar încercaţi să mâncaţi alimente care conţin cupru (brânză, gălbenuş, fructe de mare, ficat, caise, cireşe, smochine), care contribuie la absorbţia fierului. Evitaţi ceaiul, cafeaua, cacao, cola şi vinul în timpul meselor, pentru că taninul pe care îl conţin reduce absorbţia fierului.

Contra infecţiilor micotice sau bacteriene ale unghiilor vă puteţi spori imunitatea mâncând usturoi şi ceapă, alimente bogate în zinc (nuci, legume, crustacee), vitamina C şi flavonoide (fructe şi legume), acizi graşi omega 3 (nuci, seminţe, peşte gras, ulei rapiţă). Uleiul din arbore de ceai ajută în această situaţie, dacă este tamponat direct pe unghie şi cuticulă.

Contra unghiilor care se crapă sau se rup, sporiţi aportul de vitamina A dacă beţi suc de morcovi şi consumaţi multe ouă, lapte şi ficat. Mâncaţi peşte de trei ori pe săptămână şi luaţi un supliment cu untură de peşte.

Contra petelor albe de pe unghii sporiţi cantitatea de zinc şi vitamina B consumând fructe de mare, carne de pasăre şi cereale intregrale.

• Pentru a preveni anumite probleme, nu tăia cuticulele şi nici colţurile încarnate ale unghiilor pentru că pot apărea infecţii foarte grave. Nu folosi dizolvant cu acetonă sau adelhidă formică, iar atunci când mergi la salonul de manichiură, ai grijă să fie dezinfectate corespunzător ustensilele sau mergi direct cu ale tale de acasă. Atunci când folosiţi produse pentru curăţenia casei, purtaţi întotdeauna mănuşi de menaj, iar după aceea aplicaţi o cremă hidratantă pentru mâini şi unghii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-30

TAGURI: unghii, boli, probleme, exfoliante, subtiri, anemie, lupus
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DANA
19 Oct 2017

Cine ar fi putut, cu exceptia medicului, sa asocieze scaderea in greutate si caderea parului,cu o deficienta de zinc? Dupa ce am aflat ca lipsa zincului din corp este cauza principala, lucrurile s-au rezolvat in mare masura dupa o cura de 2-3 luni cu ZINKIT 10 , cate doua comprimate efervescente pe zi. O sa iau in continuare ca simt ca-mi face bine.
MIA
20 Oct 2017

Toata lumea stie ca alimentele din ziua de azi nu prea mai au un asa mare continut de zinc din cauza culturilor care nu sunt tocmai bio... Suplimentele, nu stiu care or mai fi bune, ar fi baza. Imi spusese un prieten ca a incercat ZINKIT 10 (comprimate efervescente ) si ca s-a simtit mai bine . Stie cineva mai mult despre ZINKIT 10 ?
JEAN
21 Oct 2017

Se stie ca un nivel scăzut de testosteron la bărbați este asociat cu mărirea prostatei, căderea părului și anumite tipuri de cancer. Zincul are proprietatea de a creste secretia de testosteron mai ales la barbatii trecuti de 30 de ani. Eu am ales ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) si fac cate o cura de 3 luni.
VALI
22 Oct 2017

Zincul ajuta in cazuri de infectii si ulcere, dar si pentru regenerarea pielii in urma interventiilor chirurgicale, ranilor sau arsurilor. Stiu, ptr ca am avut o arsura groaznica pe mana, m-am ars iarna trecuta cu apa fierbinte care a sarit din centrala termica. Dupa 2 cure de cate 3 luni cu ZINKIT 10 (cate 2 comprimate efervescente/zi ) mana mea arata ca noua.
BEBE
25 Oct 2017

ZINKIT 10. Prezenta zincului in organism presupune echilibrul acido bazic. Acest microelement are rol in sinteza hemoglobinei, in detoxicarea alcoolica si in metabolismul hormonal, la nivelul secretiei sau activitatii hormonale. In caz de deficienta de zinc folositi ZINKIT 10.
FLORICA
07 Noi 2017

Nivelul scazut de zinc poate cauza stres, sepsis, diaree, infarctul de miocard. Este foarte simplu sa se regleze nivelul optim de zinc: o cura timp de 2-3 luni cu ZINKIT 10, cate doua comprimate efervescente / zi , e benefica.
DAN
12 Noi 2017

O simpla depresie netratata poate sa conduca la stres, nervi, anxietate ,ca urmare a anxietatii asociate. Am fost la policlinica si dupa ce am luat vreo 2 luni ZINKIT 10, ( cate doua comprimate efervescente pe zi )m-am simtit foarte bine, parca eram alt om...
Random imageUltimele stiri


loading...