2018-11-18 03:47


Radu Moraru: Îi voi ceda lui Bobby Păunescu acţiunile mele la televiziunea B1

 |  17:42
Radu Moraru: Îi voi ceda lui Bobby Păunescu acţiunile mele la televiziunea B1

RaduMoraru, realizatorul emisiunii "Naşul", a declarat, marţi, într-oconferinţă de presă, că intenţionează să îi cedeze lui Bobby Păunescu cele22-30% acţiuni pe care le deţine la televiziunea B1, luând în calcul şiposibilitatea de a vinde cele 60% din acţiunile pe care le deţine la Vox News.

RaduMoraru a spus că marţi seară va realiza ultima ediţie a emisiunii"Naşul" la postul B1 TV, urmând ca talk-show-ul lui să fie mutat lanoua televiziune generalistă 10 TV, pe care compania RCS&RDS intenţioneazăsă o lanseze în luna decembrie.

"Acţiunilemele la B1 probabil că i le voi lăsa lui Bobby Păunescu. Între noi, în aceştiani, nu am avut nevoie nici de avocaţi, nici de armate de jurişti. Bobby afăcut un gest extraordinar, mi-a dat marca, brandul, logourile pentru emisiunea"Naşul". Şi noi vom returna acest gest prin a renunţa la acţiunile pecare le avem", a declarat Radu Moraru. El a precizat că nu ştie cu exactitatecâte acţiuni deţine la postul B1 TV. "Aveam la un moment dat între 22 şi30%", a spus Radu Moraru.

Pe dealtă parte, în ceea ce priveşte televiziunea Vox News, unde este acţionarmajoritar (circa 60% din acţiuni), Radu Moraru a spus că are două oferte pentrua vinde acţiunile.

"Într-osăptămână, mă gândesc ce o să facem cu acest proiect (Vox News, n.r.). Avemoferte ca să vindem partea noastră de acţiuni majoritare", a spus RaduMoraru.

Şi eu şiBobby lăsăm în urmă un proiect de viitor”

Totodată,Radu Moraru a spus în conferinţa de presă, organizată într-un hotel dinBucureşti, că omul de afaceri Bobby Păunescu, care controlează postul B1,intenţionează să nu se mai ocupe din punct de vedere executiv de aceastăteleviziune, dedicându-se proiectelor sale din domeniul cinematografiei.

"El(Bobby Păunescu, n.r.) s-a retras, începând de acum două zile nu se va maiimplica. Probabil că va anunţa cine va prelua partea executivă. El rămâneasociat şi proprietar peste acţiunile B1 TV, dar executiv va lăsa probabil pealtcineva să se implice în zona asta (B1, n.r.)", a spus Radu Moraru."B1 este unul dintre cele mai frumoase proiecte la care am lucrat alăturide Bobby Păunescu. Am realizat un mic vis, un post unde toţi oamenii să poatăvorbi. Astăzi, postul publicistic este unul închegat, unde oricine poate să-şispună părerile. Şi eu şi Bobby lăsăm în urmă un proiect de viitor. E datoriacelor de acolo să continue un proiect pe care l-am gândit acum zece ani. Cândam ştiut că Bobby se va rupe de acest proiect, am simţit un gol şi eu şi echipa«Naşul» ne-am gândit să facem un alt proiect. Am pornit proiectul Vox. Amachiziţionat pachetul majoritar de la Vox şi ne gândeam să implementăm un nouproiect de televiziune. Între timp a venit această propunere din parteaRCS&RDS. Am considerat că putem să lucrăm împreună pentru un proiect deteleviziune generalistă, un proiect care va arăta puţin altfel decât s-a făcutpe piaţa românească", a explicat Radu Moraru.

Potrivitlui Radu Moraru, în momentul de faţă, B1, chiar dacă este "un post mic",nu are pierderi ca alte televiziuni. "E cu taxele plătite la zi şi e o uşă deschisăpentru orice partid politic şi orice om politic. Dacă Adrian Năstase nu maivenea la «Naşul», venea la alte emisiuni ale postului", a explicat RaduMoraru.

Îl laudăpe Robert Turcescu

În ceeace îl priveşte pe Bobby Păunescu, Radu Moraru a spus că, în prezent, omul deafaceri are un buget uriaş de circa 20 de milioane de euro pentru a produce unfilm.

În plus,Radu Moraru este de părere că Robert Turcescu, care, în prezent, realizeazăemisiunea "100%" la postul B1, este "omul care ar trebui să ducămai departe acest proiect B1 TV". "Mi se pare cea mai bună achiziţiepe care B1 TV a făcut-o în ultima perioadă", a spus Radu Moraru, precizândcă este "o predare de ştafetă" şi marţi seară o să fie invitat înemisiunea lui Robert Turcescu.

Totodată,Radu Moraru a confirmat venirea la postul B1 a Aurei Ţiţirigă (fostulredactor-şef al ştirilor Antena 3), alături de echipa ei.

Pe dealtă parte, presa a anunţat o posibilă intrare în acţionariatul B1 a lui SorinOancea, fostul director general al postului Antena 3.

CompaniaRCS&RDS a solicitat recent CNA o licenţă prin satelit pentru a lansa, îndecembrie, televiziunea generalistă 10 TV, proiectul urmând să fie pus înfuncţiune cu o investiţie iniţială de 1.179.000 de euro şi coordonat de directorulgeneral Radu Moraru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...