2017-01-20 11:48

MONDEN


Restaurantul unui evreu român a fost vândut soţului lui Celine Dion

 |  15:13
Restaurantul unui evreu român a fost vândut soţului lui Celine Dion

În 1928, evreul român Reuben Schwartz a înfiinţat primul local de delicatese din Montreal - specializat în primul rând pe delicioasele sandviciuri cu carne afumată de vită. Evreul român, care a  emigrant în Canada, nici nu bănuia că, şi după aproape un secol, afacerea sa va fi considerată una de mare renume şi succes. Dovadă a interesului pentru micul local de pe bulevardul St. Laurent este că acesta a fost achiziţionat recent, pentru 10 milioane dolari, de soţul interpretei Celine Dion, René Angélil, şi de vărul lui, Paul Sara, informeză „ZigZag Roman-Canadian“, ziar al românilor din Canada.

Faima delicioaselor cărnuri afumate a determinat multe vedete, inclusiv internaţionale, să treacă pragul micului restaurant, pereţii fiind practic tapetaţi de tablouri cu pozele şi autografele acestora – printre care Lucian Bute, Celine Dion, Nana Mouskouri etc. Mai mult, personalul afirmă cu mândrie că nu puţine au fost celebrităţile venite la Montrealnumai şi numai pentru a gusta carnea fragedă pregătită după reţeta ce a rămas secretă, de aproape un secol.

Motivul pentru care René Angélil vrea să se implice puternic în „afacerea Schwartz“ este şi acela că tot el va fi şi manager. Deja fostul proprietar, Hy Diamond, a cerut dizolvarea companiei sale din registrul antreprinderilor din Quebec. Deocamdată, numele de Schwartz a fost păstrat pe frontispiciul localului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: Reuben _Schwartz, restaurant, vandut, Montreal, René_ Angélil



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image