2016-12-05 06:27

MONDEN


Reţete de vedete. Ce gătesc de Paşte Adelina Pestriţu şi Andreea Mantea

 |  19:05
Reţete de vedete. Ce gătesc de Paşte Adelina Pestriţu şi Andreea Mantea

Puţini sunt cei care cred că o femeie care arată excelent în lenjerieintimă s-ar putea descurca la fel de bine şi în bucătărie, ca la şedinţelefoto. Iată că Adelina Pestriţu şi Andreea Mantea îi contrazic pe cârcotaşiicare le văd doar frumoase şi atât şi ne-au declarat că sunt bucătăresedesăvârşite care gătesc cu mare drag pentru familie şi prieteni. Divele sepregătesc intens pentru Paşte şi nici nu concep să se aşeze la masă înainte săscoată din cuptor bucatele preparate chiar de ele, sarmale şi salam de biscuiţi,în cazul Adelinei, şi drob de mile, în cazul Andreei.

Cu toate că mama ei o răsfaţă atunci când vine acasă, Adelina Pestriţuîşi pune şi ea şorţul de gospodină şi intră în bucătărie nu numai în calitatede musafir, ci şi de ajutor de bucătar. “Nu prea am eu foarte mult timp liberla dispoziţie, însă îmi place să gătesc şi, mai ales, să o ajut pe mama săpregătească masa de sărbători. Anul acesta voi pregăti sarmale în foi de varzăşi salam de biscuiţi, iar mama îmi va da indicaţii ca nu cumva să greşescceva”, ne-a declarat prezentatoarea emisiunii “D-Paparazzi” de la Kanal D.

Sarmale şi salam de biscuiţi a la Adelina Pestriţu:

Pentrusarmale avem nevoie de 1,5 kg varză acră, 1/2 kg carne de porc şi de vită,50-100 g orez, 100 g ceapă, piper, 100 ml suc de roşii, o foaie de dafin,cimbru, mărar.

Carnea setrece prin maşina de tocat împreună cu ceapa călită două minute, se adaugăorezul şi puţin piper. Se aşează o foaie de varză în palma întinsă sau pe masă,se pune o linguriţă de tocătură şi se rulează, apoi se aşează în tavă. Jumătatedin cantitatea de varză tocată se aşează pe fundul oalei, iar cealaltă jumătatedeasupra sarmalelor. Pentru aromă şigust se pun 1-2 foi de dafin şi circa 20 boabe de piper, o ramură de cimbru şimărar tăiat mărunt, iar, pentru culoare, 100 ml suc de roşii. Se toarnă apă clocotităcât să le cuprindă, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu până cânddau în clocot, apoi focul se reduce. Se servesc cu smântână!

Pentrusalamul de biscuiţi avem nevoie de: 250 gr biscuiţi simpli, 250 gr zahăr, 100gr unt, 50 gr cacao, nucă şi stafide , 120 ml lapte, esenţă de rom. Zdrobiţibiscuiţii, obţineţi bucăţele mici, şi îi amestecaţi cu nuca şi stafidele. Într-o crăticioară puneţi 60 mllapte şi zahărul şi fierbeţi până se face un sirop legat, apoi adăugaţi untulşi amestecaţi până se topeşte. Se adaugă cacao dizolvată în 60 ml lapte, esenţade rom şi se lasa să dea un clocot. Turnaţi treptat siropul peste biscuiţi,amestecând din când în când până vedeţi că se leagă biscuiţii şi se înmoaie un pic.Pe o folie de plastic presăraţi puţină cacao (sau pudră de ciocolată) şi puneţijumătate din compoziţie. Rulaţi strâns sub formă de rulou şi împingeţi dinambele capete să scoateţi aerul din salam. Legaţi strâns la ambele capete şidaţi la frigider câteva ore sau peste noapte.

Reţeta dedrob de miel a Andreei Mantea

Faimoasăchiar şi în ograda “tăticului Playboy” pentru formele apetisante, AndreeaMantea spune că este şi o bucătăreasă la fel de pricepută, pe cât de frumoasă.“De Paşte, pregătesc alături de celelalte femei din casă borş de miel, fripturăde miel, drob, cozonaci şi pască, iar în Joia Mare, întotdeauna înroşim ouă!”,ne-a declarat Andreea.

Pentrudrob, aveţi nevoie de măruntaiele unui miel - ficat, plămâni, splină şi rinichi-, 8 ouă, 3 legături de ceapă verde, pătrunjel, mărar, 2 linguri de smântână,unt, 2 linguri de faină, sare şi piper. Măruntaiele de miel fierte se taie înbucăţele mici, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin în ulei, se toacă mărunt şiverdeaţa şi toate ingredientele se adaugă peste carne, împreună cu 7 ouă bătutespumă cu mixerul, iar în compoziţie se mai pun câteva ouă fierte. Adăugaţisare, piper şi 2 linguri de faină. Se unge o tavă bine cu unt şi se tapeteazăcu restul de faină, se pune amestecul de drob şi se dă la cuptor, la focpotrivit. După aproximativ 10-15 minute se scoate şi se adaugă deasupra oulrămas, bătut spumă. Se mai dă la cuptor pentru aproximativ încă 30-35 deminute. Se urmăreşte până prinde o crustă rumenită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17

Mai multe imagini:
Reţete de vedete. Ce gătesc de Paşte Adelina Pestriţu şi Andreea Mantea
zoom



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image