2016-12-09 09:46

MONDEN


Reţete pentru masa de Crăciun. Cuiburi umplute

 |  18:07
Reţete pentru masa de Crăciun. Cuiburi umplute

Cuiburile cu diverse umpluturi vor fi pe gustul tuturordin familie. Unii vor prefera gemul, alţii brânză sau chiar mac, nucă,fructe uscate. Dacă nu puneţi zahăr înaluat puteţi face o variantă cu umpluturi sărate: de cârnaţi, ragu de varză.

Ingrediente

450 g faină albă

1 pliculeţ drojdie uscată (7 g)

250 ml lapte călduţ

1 gălbenuş de ou

60 g unt la temperatura camerei + 1 lingurăunt topit

4 linguri zahăr

1 vârf cuţit sare

Umpluturi

De brânză (pentru 15 cuiburi)

150 g brânză de vacă

1 gălbenuş

3 linguri frişcă nebătută

2-3 linguri zahăr

Topping

1 lingură unt topit

3 linguri zahăr

1 lingură cu vârf faină

1 linguriţă rasă scorţişoară

Se freacă untul cu zahărul, adăugăm apoi gălbenuşul şi îlîncorporăm bine. Se adaugă laptele călduţ, drojdia, faină şi la final sarea. Sefrământă bine până când aluatul e elastic şi se lăsă la dospit 1-2 ore într-unbol acoperit, aşezat la loc călduţ, până când aluatul îşi dublează volumul.Pentru umplutură de brânză se amestecă toate ingredientele, la fel şi pentrutopping, până când se obţine o textură asemănătoare cu pesmetul. Într-o tavă decirca 22 x 33 cm se pune hârtie de copt. Aluatul se împarte în 15 bucăţi, pecât posibil, egale. Li se dă formă de bila şi se aşază în tava la distanţă de circa1-2 cm, după care se ung cu unt topit. Se introduce tava într-o pungă şi se lasăbilele la crescut la loc călduţ încă 30 de minute. În fiecare bilă am făcutapoi în centru un crater şi se pune câte o linguriţă bună de umplutură. Se presarăapoi topping pe marginile cuiburilor şi se dă tava la cuptorul încins la 190C,pentru 35 minute.

Sursa: www.e-retete.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-16



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image