2019-05-25 20:07


Român, implicat în furtul unor tablouri de Picasso, Botero şi Chillida. Operele au fost recuperate de poliţia spaniolă

 |  17:35
Român, implicat în furtul unor tablouri de Picasso, Botero şi Chillida. Operele au fost recuperate de poliţia spaniolă

Circa 28de opere de artă, semnate de nume mari precum Pablo Picasso, Fernando Botero şiEduardo Chillida, care au fost furate în noiembrie dintr-un depozit de lângăMadrid, au fost recuperate sâmbătă dintr-o furgonetă, a anunţat luni poliţiaspaniolă, citată de AFP. Conform datelor furnizate de poliţia spaniolă, înacest caz este implicat şi un cetăţean de origine română.

Poliţiştiiau recuperat 28 de opere de artă, după ce una dintre ele, o sculptură semnatăde artistul spaniol Eduardo Chillida, a fost propusă unui comerciant de fiervechi, au indicat autorităţile într-un comunicat. Această pistă i-a condus peanchetatori până la operele furate, a precizat poliţia.

Obiectelede artă se aflau într-un camion care a fost furat pe 27 noiembrie de lângăMadrid. Camerele de supraveghere de la un depozit din Getafe au înregistratimaginile a trei bărbaţi mascaţi care au intrat în clădire şi au furatcamionul, cheile maşinii fiind în contact, a declarat atunci un purtător decuvânt al poliţiei pentru agenţia Efe. Camionul a fost descoperit gol câtevazile mai târziu. După descoperirea camionului, singura persoană interogată afost şoferul maşinii, bărbatul având naţionalitate română.

Opereleau fost descoperite sâmbătă, într-o furgonetă parcată într-o zonă industrialădin Leganes, la circa 4 kilometri de locul furtului, potrivit presei spaniole,care evalua lucrările la aproximativ 5 milioane de euro.

Poliţianu a făcut încă nici o arestare.

Printreoperele furate s-au numărat sculptura de Eduardo Chillida (1924 - 2002),estimată la 800.000 de euro, dar şi lucrări de Fernando Botero, Pablo Picasso,Antoni Tapies şi Julio Gonzalez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG