2018-12-12 14:47


Sarea şi zahărul, interzise în alimentaţia bebeluşilor

 |  13:44
Sarea şi zahărul, interzise în alimentaţia bebeluşilor

Cantitatea de zahăr şi sare trebuie să fie foarte mică în alimentaţia bebeluşului sub vârsta de 1 an. Este recomandat să nu se introducă suplimentar nici zahăr, nici sare, deoarece sunt conţinute în cantitate suficientă în alimentele care i se introduce pe parcurs, pe lângă laptele matern.

Cantităţile pe care i le daţi trebuie să fie minime (foarte puţină sare) pentru a evita dezvoltarea exagerată a gustului pentru sărat al bebeluşului şi riscul apariţiei hipertensiunii arteriale mai târziu. Numeroase studii au stabilit că, în primul an de viaţă, necesarul de sare al bebeluşului e minim, alimentele în stare naturală fiindu-i suficiente, fără adaos de sare. Iar despre gust, invocat adesea de numeroase mămici, nu poate fi vorba. Bebeluşul nu cunoaşte gustul de sărat. Până la un an sărea adăugată la mâncare nu face decât să-i supună rinichii bebeului unui efort mult mai mare decât e cazul. Inutil să mai spun că traumele la care sunt supuse organele bebeluşului vor avea urmări toată viaţa.

Zahărul cu digestie lentă care se găseşte în paştele făinoase, pâine, cereale, cartofi este necesar pentru creşterea bebeluşului.

În schimb, zahărul cu digestie rapidă, care se găseşte în dulciuri, prăjituri, băuturi acidulate, siropuri, îngheţate, se transformă în grăsime dăunătoare.

Opinia nutriţioniştilor este că organismul are nevoie de zahăr doar că în cantităţi foarte mici. În primul an , bebeluşul nu are nevoie zahăr. Introducerea lui este recomandată să se facă cât mai târziu. Laptele matern, formula , legumele, fructele conţin suficient zahăr.

Cantitatea de zahăr recomadata este de maxim 30 g/zi pentru copiii mai mari de 1 an, şi maxim 40gr/zi pentru copilaşul de 3 ani

Laptele matern conţine zahăr care provine din alimentele consumate de mama, nu trebuie îndulcite ceaiul sau piureul bebeluşului deoarece acesta se bucura de gustul lor natural iar glucoză din aceste alimente este mult mai benefică organismului micuţului

Ciocolată nu este recomandată copiilor sub 3 ani deoarece conţine grăsimi care solicită foarte mult stomacul şi pancreasul

E recomadata exclurerea prăjiturilor, produselor de patiserie din alimentaţia bebeluşului deoarece sunt foarte grele pentru sistemul digestiv.

Caramelul este şi el nerecomandat, deoarece afectează smalţul dinţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-26

TAGURI: bebeluşi, zahăr, sare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...