2018-12-19 13:45


Sebastian Ghiţă: „Mi-e ruşine de ce se întâmplă acum la Realitatea TV”. Asesoft susţine că a investit peste 10 milioane de euro în Realitatea Media

 |  17:37
Sebastian Ghiţă: „Mi-e ruşine de ce se întâmplă acum la Realitatea TV”. Asesoft susţine că a investit peste 10 milioane de euro în Realitatea Media

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, care manageriază postulRealitatea TV, patronat de Sorin Ovidiu Vîntu, mărturiseşte că este „speriat”şi că „îi este ruşine” de ce se întâmplă acum în ograda trustului. “Astăzisunt destul de speriat de ceea ce se întâmplă. Vreau să fac tot ce pot să fieun succes şi nu un eşec. Sper să nu fiu încurcat şi blocat”, a declarat Sebastian Ghiţă, pentru . Această declaraţie a fost făcută, ieri-seară, la câteva ore după ce pe site-ul a apărut un comunicat prin care Consiliul de Administraţieîi reproşa lui Sebastian Ghiţăîntârzierea plăţilor către furnizori, ingerinţe în politica editorială şitabloidizarea postului de ştiri, notează Pagina de Media. “Mi-esteruşine de ceea ce se întâmplă acum la Realitatea TV. Eu am crezut că investescîntr-o afacere şi că va fi un succes. Situaţia este dificilă şi sper că se varezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie”, a maispus actualul manager al postului Realitatea TV,pentru .

Princomunicatul de ieri-seară, Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu au convocat, pe 5 aprilie, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media pentru adiscuta contractul de management încheiat cu compania Asesoft, reprezentată de SebastianGhiţă. Totodată, membrii CA ai Realitatea au anunţat că directoruleditorial, Cătălin Popa, şi redactorul-şef al Departamentului de Ştiri,Mădălina Dulamă, au fost schimbaţi din funcţie. Sorin Enache, directorulgeneral al Realitatea TV, a preluat şi atribuţiile editoriale ale televiziunii,potrivit unei declaraţii făcute de Dragoş Nedelcupentru .

“Nu sunt în pericol unităţi de business aleRealitatea Media”, asigură GhiţăSite-ulReporter Virtual prezintă un comunicat emis de compania Asesoft, reprezentatăde Sebastian Ghiţă, în care omul de afaceri susţine că ar fi investit mai multde 10 milioane de euro în Realitatea Media. Iată comunicatul:

“Comunicat Asesoft International SA

Consiliulde Administraţie al Asesoft Internaţional SA a avut o discuţie privind situaţiaContractului de Management încheiat cu Realitatea Media. Asesoft a investit deja peste 10 milioane de euro înRealitatea Media. Persoanele desemnate de Asesoft au respectat în totalitatecontractul de management şi au acţionat cu deplin profesionalism atât îninteresul Asesoft, cât şi în Interesul Realitatea Media.Asesoft nu s-a implicat în litigiile penale şi comerciale dintre RealitateaMedia şi instituţiile statului.Conflictul dintre compania de stat Coresi şi Realitatea Media durează de multtimp şi a ajuns în faza de litigiu pe rolul instanţei. Asesoft a acţionat îninteresul Realitatea Media, încercând să protejeze totodată investiţia făcută.Evacuarea Realitatea Media din spaţiu nu era o soluţie. Asesoft a adus înRealitatea Media peste 1,5 milioane euro care au fost plătiţi exclusivstatului. Vechile datorii au fost cuprinse într-un angajament de plată acceptatde ANAF.Situaţia financiară la Realitatea Media s-a îmbunătăţit considerabil. Nu sunt înpericol unităţi de business ale Realitatea Media.Strategiile de afaceri puse la punct împreună cu Sorin Enache, directorulpostului, sunt astăzi în implementare şi nu pot fi explicate public.Comunicatul CA Realitatea Media poate aduceprejudicii firmei.Asesoft nu s-a implicat în politica editorială. Deciziiile asupra conţinutuluieditorial le iau jurnaliştii Realitatea Media.Decizia de a nu mai colabora cu Adrian Ursu şi OanaStancu a avut legătura cu relaţia lor directă cu Sorin Ovidiu Vîntu.Asesoft şi persoanele desemnate în relaţia cu Realitatea Media nu au legăturăcu noile emisiuni introduse în post.Asesoft respinge orice implicare a Consiliului de Administraţie al RealitateaMedia în redacţie, cu sau fără agenţi de pază plasaţi lângă jurnalişti.Orice litigiu între Asesoft şi Realitatea Media trebuie rezolvat în instanţă.”

De la ce a pornit cearta

CA al Realitatea TV a trimis, joi, uncomunicat tuturor acţionarilor postului de televiziune, în care lansează oserie de atacuri la adresa omului de afaceri Sebastian Ghiţă, cel care, princompania Asesoft, a “închiriat” Realitatea TV, anul trecut, asigurândmanagementul instituţiei de media. În comunicat, membrii CA acuză companiaAsesoft şi pe Sebastian Ghiţă de “tabloidizarea excesivă” a RTV şi “întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat,fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media”. Neînţelegeriledintre CA şi reprezentantul Asesoft au culminat duminica trecută, când lasediul Realitatea TV a avut loc aşa-numitul “scandal cu bodyguarzi” întreoamenii lui Sebastian Ghiţă şi cei ai lui Sorin Ovidiu Vîntu. Conflictul ar fiizbucnit ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheiereaunui contract de închiriere dintre Asesoft şi o altă companie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...