2017-01-24 13:15


Sergiu Nicolaescu: Am făcut concesii marelui public

 |  21:00
Sergiu Nicolaescu: Am făcut concesii marelui public

Sergiu Nicolaescu este considerat cel mai mare regizor român al tuturor timpurilor, fiind numit deseori comunist şi servitor al regimului ceauşiste, în majoritatea cazurilor din invidie sau vederi pur politicianiste. Actorul a vorbit într-un interviu despre politică, filme, dar şi despre femeile importante din viaţa sa.

Sergiu Nicolaescu a ţinut să precizeze care este părerea lui despre politica din ziua de azi şi cum ar trebui de fapt să se facă politică. „Un politician nu poate fi credibil decât prin fapte. Orice altă barbă nu se poate transforma în credibilitate. Ce a făcut până acum contează, iar dacă vrea, de acum înainte, să aibă un merit cât de cât, nu că are miliarde sau să se apere de justiţie sau ştiu eu ce alte lucruri. E o ruşine şi există cazuri de genul acesta. Mai sunt şi ambiţiile. Există şi această categorie, unii au ambiţia să fie parlamentari. Chiar şi la fete tinere apare ambiţia de a fi parlamentar, că altceva pe lume nu mai există, nu au loc să facă copii, se gândesc să fie parlamentari, senatori şi aşa mai departe. N-am nimic împotriva femeilor, Doamne fereşte! Mi-au plăcut o viaţă întreagă şi-mi plac şi acum. În primul rând, prima femeie e mama mea şi nu mai e nevoie să spun că am iubit-o cel mai mult pe lumea asta. Niciodată nu m-am certat cu nici o femeie. Trebuie să reprezinte cineva şi femeile, fără discuţie. Trebuie să fie câteva femei şi în Parlament, dar femei mai în vârstă, nu să facă carieră politică”, spune actorul.

Nu se mai face nimic pentru film

În ceea ce priveşte filmul şi popularitatea pe care a căpătat-o de-a lungul carierei sale, Nicolaescu are o părere foarte clară. „Spectatorii nu mai merg la film pentru că nu se mai face nimic pentru film. În clipa în care dai spectatorului o satisfacţie, el va veni întotdeauna la film şi nu te înşală. Dispreţul unora... Vorbesc de un critic, care spune: «Sergiu Nicolaescu face filme populare». Populare? Să-l întrebăm pe el ce vrea să spună cu asta. Eu vreau să spun că popularitatea mea nu se datorează faptului că am făcut concesii marelui public, iar dragostea marelui public pentru mine nu vine din faptul că l-am făcut să râdă, eu l-am făcut şi să plângă, şi să râdă, iar asta e altceva. Eu l-am emoţionat, chiar dacă nu avea destulă cultură să înţeleagă, că nu avea de unde s-o aibă, dar ceva a simţit şi de-aia mă adoră publicul, aşa cum îl ador eu”, a încheiat Sergiu Nicolaescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: Nicolaescu, public, politica, filme, femeiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image