2017-01-18 14:58

MONDEN


Shakira la Bucureşti: Vedeta s-a luptat cu ploaia şi cu răceala publicului

 |  08:14
Shakira la Bucureşti: Vedeta s-a luptat cu ploaia şi cu răceala publicului
Shakira a cântat sâmbătă în faţa unuipublic de circa 20.000 de persoane, în Piaţa Constituţiei dinCapitală, artista fiind nevoită să se lupte nu doar cu o ploaie nemiloasă, în primaparte a show-ului, ci şi cu răceala spectatorilor, obosiţi de aşteptare şidoritori doar de hituri.

Cei aproximativ 20.000 de spectatori din PiaţaConstituţiei, obosiţi de ploaia deasă şi de vânt, au huiduit întârzierea divei.Shakira a apărut pe scenă la 21.30, în pantaloni negri mulaţi şi cu un topargintiu.

"Bună seara, Bucureşti!", a strigat artista publicului român."În ciuda ploii, ne vom simţi bine. Sunt aici pentru voi. În seara asta,sunt a voastră" - acestea au fost primele cuvinte care au entuziasmatspectatorii.

În primaparte a show-ului, Shakira a fost cea pe care doar fanii săi devotaţi o cunosc,alta decât dansatoarea latino-americană care scoate hituri pe bandă rulantă,imnuri de campionat mondial sau dansuri fierbinţi. Printre primele melodii pecare aceasta le-a cântat la Bucureşti a fost "Te dejo, Madrid",pentru care a folosit ca acompaniament muzicuţa. Publicul s-a destins greu,doar la hituri. Pentru "Whenever, Wherever", Shakira a chemat douăfete din public şi le-a dat o mini-lecţie de dans. Cântăreaţanu s-a ferit să improvizeze, trecând de la "Whenever, Wherever" la"You're Unbelievable", a plimbat microfonul de la un capăt la altulal scenei şi şi-a scuturat pletele ca o rockeriţă adevărată.

Deşi melodiile au fostinterpretate profesionist, spectacolul, ca întreg, a fost fragmentat de pauzede câte circa două minute între piese, artista apărând mereu într-o altăcostumaţie. La un momentdat, înfrântă de vreme, Shakira s-a scuzat: "Trebuie să îmi iau cizmele,am îngheţat".

Ploaia s-a oprit exact când atmosfera a început să se încingă şi publicul sărecunoască piesele populare ale artistei. După sensibilul"Inevitable", Shakira a schimbat pantalonii mulaţi cu o fustă roşiede ţigancă, pentru o variantă flamenco a baladei trupei Metallica "NothingElse Matters". Publicul s-a dezmorţit la cunoscuta "Gypsy" şis-a entuziasmat pentru "La tortura".

"Ştiucă trecem toţi prin momente dificile, dar trebuie să avem încredere că în noieste un soare care va răsări", şi-a prezentat artista piesa care dă titlulalbumului său "Sale el Sol". Entuziasmul publicului a atins cotemaxime când Shakira şi-a rupt topul argintiu şi a rămas în sutien.Din setlist nu au lipsit "Loca", "She Wolf" şi "Ojosasi", pe ultima piesă, Shakira făcând o demonstraţie de dans oriental, înploaie.

La bis, artista a păstrat ce era mai bun pentru public: hiturile "HipsDon't Lie" şi imnul Cupei Mondiale 2010 "Waka, Waka".

Timbrul vocal inconfundabil şi mişcările de dans halucinante, devenite reprezentativepentru pasionala columbiană, i-au adus Shakirei o poziţie de top atât în rândulcelor mai apreciate nume din industria muzicală internaţională, cât şi întrecele mai senzuale artiste ale ultimului deceniu. Alături de şapte albumevândute în peste 60 de milioane de exemplare, palmaresul artistei include ocolecţie impresionantă de premii - nu mai puţin de 142 de trofee şi distincţii,printre care două premii Grammy, şapte premii Latin Grammy, trei premiiBillboard Music, 12 Billboard Latin Music Awards, şase trofee MTV şi patruWorld Music Awards, plus alte 260 de nominalizări la diferite premii aleindustriei muzicale internaţionale.

După succesul răsunător al piesei "Whenever, Wherever", lansată în2001, Shakira a stabilit record după record, "Underneath YourClothes", "Que Me Quedes Tu", "The One", "Las dela Intuicion", "She Wolf", "La Tortura", alături deAlejandro Sanz, şi "Beautiful Liar", alături de Beyonce, fiind doarcâteva dintre hiturile ei care s-au clasat pe primul loc în topuri.

Mai multdecât atât, Shakira este singurul artist care are nu mai puţin de patrusingle-uri în clasamentul celor mai bine vândute 20 de piese ale ultimuluideceniu, printre care se numără şi celebra "Hips Don't Lie", cel maibine vândut single al secolului al XXI-lea, piesa care a ocupat poziţia întâiîn topurile muzicale din 55 de ţări. Imnul Cupei Mondiale de fotbal din 2010,"Waka, Waka", a fost un alt succes fulminant al artistei, single-ulvânzându-se în peste 2 milioane de copii în întreaga lume, devenind, totodată,cel mai ascultat imn din istoria acestei competiţii.

Cel mai recent material discografic al Shakirei, "Sale el Sol",lansat în octombrie 2010, a debutat direct pe prima poziţie în Billboard TopLatin Albums şi pe locul al şaptelea în Billboard 200, unde a rămas timp de 12săptămâni consecutive, în timp ce single-ul "Loca" a făcut înconjurullumii, clasându-se pe primul loc în topurile din America Latină şi Europa.

Shakira susţine mai multe proiecte umanitare în America Latină, în specialprin Fundaţia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat maimulte şcoli, pe care le consideră "restaurantele sufletului".Cântăreaţa columbiană a înfiinţat Fundaţia Pies Descalzos în 1995, cu scopul dea construi mai multe stabilimente educaţionale pentru copiii săraci, în diversezone de pe teritoriul Columbiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-08-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
08 Mai 2011

Destul de profesionist co mentariul.Informatii clar e si utile. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image