2017-01-22 01:49

MONDEN


Simona Pătruleasa: “Copiii nu au nevoie de bani, ci de atenţie!”

 |  21:00
Simona Pătruleasa: “Copiii nu au nevoie de bani, ci de atenţie!”

O confirmare în plus că banii nu aduc fericirea reprezintă zecile de mii de strigăte de ajutor pe care asociaţia “Telefonul copilului” le-a înregistrat de la începutul anului până acum. Din dorinţa de a veni în ajutorul copiilor care au nevoie de consiliere şi chiar de un prieten din umbră care să le asculte supărările la celălalt capăt al firului, Simona Pătruleasa s-a alăturat campaniei “Un apel pierdut, o copilărie pierdută”. Vedeta Kanal D ne-a spus că dincolo de bani, jucării, haine scumpe, un copil are nevoie de atenţia şi dragostea părinţilor, iar ea s-a convins de acest lucru în perioada în care a fost învăţătoare.

Simona Pătruleasa a îndrăgit dintotdeauna copiii, însă de aproape trei luni de când a adus pe lume o fetiţă este şi mai sensibilă la orice subiect care îi implică pe cei mici. Tocmai de aceea nu a putut rămâne indiferentă la demersurile pe care asociaţia “Telefonul copilului” le face pentru a putea ajuta, fie şi cu o vorbă, zecile de mii de copii din România care au nevoie de o mângâiere. Din ianuarie 2011 şi până în prezent au fost înregistrate 150.720 de apeluri la numărul unic european 116.111, iar cererile de ajutor sunt în creştere, motiv pentru care asociaţia are nevoie de finanţare pentru a-şi putea continua activitatea şi pentru a fi non-stop la dispoziţia copiilor. Printr-un sms la 876 se pot dona 2 euro, bani care vor ajuta la continuitatea acestei iniţiative, la extinderea infrastructurii şi angajarea unui număr şi mai mare de specialişti care să fie la dispoziţia copiilor aflaţi în dificultate. “Am aflat că zilnic se petrec lucruri impresionante, specialiştii primind apeluri disperate din partea copiilor care vor doar să fie ascultaţi şi nimic mai mult. Nu au nevoie de nimic, material vorbind, ci doar de o vorbă bună. Sper să nu ajung în situaţia în care se află părinţii acestor bieţi copii, să nu am timp să-l ascult, să-i spun o poveste, să-i dau un sfat sufleţelului pe care l-am adus pe lume. Sunt copii care recurg la gesturi extreme. Ameninţă cu sinuciderea şi unii care fac acest pas, fug de acasă, sunt revoltaţi pe lume, se droghează sau fac lucruri îngrozitoare tocmai pentru că suferă din cauza lipsei de afecţiune a părinţilor. Nu sunt ascultaţi de nimeni. Tocmai de aceea mi-am dat seama cât de important este acest telefon, iar specialiştii de la «Telefonul copilului» pun foarte mult suflet în ceea ce fac şi au o vorbă bună pentru oricine. Însă, oamenii aceştia au nevoie de bani pentru a fi la telefon 24 de ore din 24, la dispoziţia acelor copii abuzaţi fizic şi psihic. Foarte trist este că mulţi dintre ei provin din familii înstărite. Financiar vorbind, au de toate. Nu le lipseşte nimic, în afară de o vorbă bună din partea părinţilor. Aceşti copii nu au nevoie de bani sau de jucării sofisticate, ci de atenţie!”, ne-a declarat Simona Pătruleasa.

O experienţă din învăţământ care a marcat-o

“Când eram învăţătoare, la 20 şi un pic de ani, am avut în clasa o fetiţă, bună în esenţă, însă cu care părinţii aveau probleme mari acasă. Era mai băieţoasă şi nimeni nu se putea înţelege cu ea. Era greu de strunit. Eu am decis să-i dau anumite responsabilităţi în clasă, să-i verifice pe ceilalţi colegi la teme, să o fac să se simtă importantă. Lucrul acesta a reuşit să o schimbe. Părinţii au venit la şcoală şi mi-au spus că nici nu ştiu cum să-mi mulţumească pentru că au alt copil. Dintr-un copil care rămăsese repetent de două ori, eu am făcut un copil care imediat ce ajungea acasă îşi făcea temele. Ea avea nevoie să se simtă importantă şi atunci când s-a întâmplat lucrul acesta, fetiţa s-a schimbat radical. Exemplul ei se regăseşte, din păcate, în multe cazuri, iar acesta este un semnal de alarmă, în primul rând, pentru că banii nu aduc niciodată fericirea unui copil. Indiferent câte jucării ar avea, prezenţa părintelui este de mii de ori mai importantă decât ele!”, ne-a spus vedeta Kanal D.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-05-06

TAGURI: Simona-patruleasa, invatatoare, fetita, copil, telefonul-copilului, campanie, un-apel-pierdut-o-copilarie-pierduta, kanal DComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image