2017-01-18 10:05

MONDEN


Stările de rău pricinuite de tiroidă nu-i dau pace Silviei Dumitrescu: “M-am închis în casă şi nu mai am chef de nimic!”

 |  19:04
Stările de rău pricinuite de tiroidă nu-i dau pace Silviei Dumitrescu: “M-am închis în casă şi nu mai am chef de nimic!”

La 50 de ani, Silvia Dumitrescu a rămas fără energie şi tânjeşte dupătonusul de altădată, atunci când sportul şi dansul ocupau locuri importante înviaţa ei. De 12 ani suferă de hipotiroidie, o boală care, pe lângă multekilograme în plus, îi provoacă insomnii şi stări depresive, fără ca un medic săo poată ajuta. A testat zeci de medicamente, sute de tratamente, multe dintreele naturiste care i-au fost recomandate de oameni care s-au vindecat în urmalor, însă fără nici un rezultat în cazul Silviei. Din această cauză, cântăreaţasimte că nu mai are chef de nimeni şi nimic şi preferă să stea în casă, nici măcar muzica pe care o iubeşteatât de mult nemaifiind o soluţie pentru stările sale de rău.

Atunci când băieţelul ei avea numai trei ani, Silvia a fostdiagnosticată cu hipotiroidie şi de atunci luptă cu această boală, însă ea s-aagravat în ultimul timp şi stările de rău sunt de nesuportat. “Am dus boala pepicioare atâţia ani, totul a fost în regulă, numai că în ultimul timp, cam deun an încoace, s-a acutizat. Şi nu faptul că am luat în greutate ar fi oproblemă atât de mare, cât stările foarte nasoale pe care le am şi problemele cuinima. Eu care aveam o condiţie fizică de invidiat, făceam sport, dansăm,mergeam foarte mult pe jos, acum dacă merg puţin sau dacă urc nişte trepte simtcă mă sufoc. Rămân fără aer şi dacă stau pe scaun şi treaba asta mă enerveazăfoarte tare, pentru că am un suflet tânăr! Nici nu mai am chef de nimic. M-amînchis în casă şi vreau să stau acolo, singură, eu cu mine pentru că nu am niciun fel de dispoziţie pentru nimic altceva. Săptămâna viitoare mai vizitez unmedic şi sper să mă poată ajuta, pentru că am încercat tot ce s-a putut, credcă nimeni nu a luat atât de multe medicamente ca mine, plus toate tratamentelenaturiste posibile, însă degeaba. La vară trebuie neapărat să ajung la Viena,poate medicii de acolo mă pot ajuta!”, ne-a declarat Silvia care şi-a făcutieri curaj să iasă la o plimbare. “Am ieşit să iau un pic de aer că poate îmiprinde bine, însă nu pot merge pe jos foarte mult. Ar fi fost bine dacă aveamputere să îngrijesc un căţel, pentru că ar fi trebuit să-l plimb toată ziua şiastfel eram obligată să ies din casă, însă este prea greu pentru mine în stareaîn care sunt. Abia pot avea grijă de mine acum! Sper să mă fac bine până laurmă, fiindcă am lăsat-o mai moale şi cu muzica din cauza asta!”, spunecântăreaţa.

Şi ele au probleme cu glandatiroidă

Gabriela Cristea a recunoscut că are şi ea ceva probleme cu tiroida,însă nimic grav şi sfătuieşte bolnavii să ceară ajutor în străinătate: “Nu e osituaţie gravă, dar, ca să fiu sinceră, cred că în România nu avem medici caresă se priceapă la tratarea acestei glande dificile. Cunosc alte persoane, cuaceastă problemă, care merg la tratament în străinătate!”. Viorica de laClejani se luptă de şase ani cu boala, însă îi e teamă să se opereze, pentru canu cumva să rămână fără voce în urma intervenţiei chirurgicale. Monica Anghels-a îngrăşat foarte mult în urma unor tratamente pentru glanda tiroida, însă nus-a vindecat complet şi are frecvent stări de leşin. Marina Dina a trecutprintr-o operaţie în urma căreia i-au fost extirpaţi noduli de pe glanda tiroidă,însă va trebui să ia toată viaţa pastille, pentru că nodulii să nu reapară.Anca Badiu şi Alexandra Ungureanu au şi ele probleme cu tiroida, iar în urmatratamentelor s-au îngrăşat destul de mult şi au fost nevoite să urmeze dieteşi să dubleze raţia de sport pentru a fi frumoase atunci când urcă pe scenă.Gabriel Cotabiţă nu s-a îngrăşat din cauza problemelor la glanda tiroidă, ci aslăbit aproape 30 de kilograme în urma tratamentului de lungă durată pe care îlurmează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-14

Mai multe imagini:
Stările de rău pricinuite de tiroidă nu-i dau pace Silviei Dumitrescu: “M-am închis în casă şi nu mai am chef de nimic!”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image