2017-01-22 20:36


Start pentru înscrierile la Gala Premiilor Gopo 2011

 |  18:24
Start pentru înscrierile la Gala Premiilor Gopo 2011

Înscrierilepentru nominalizările celei de-a cincea ediţii a Galei Premiilor Gopo - care vaavea loc pe 28 martie, la Bucureşti - se vor desfăşura între 20 şi 28 ianuarie,informează organizatorii.

În anulcel mai prolific pentru filmul românesc după 1989, Asociaţia pentru PromovareaFilmului Românesc anunţă o ediţie-record a Premiilor. Urmând modelul celebrelorgale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Goporeprezintă cel mai important eveniment dedicat filmului românesc, unul dintrecele mai efervescente fenomene cinematografice ale deceniului.

De-alungul primelor patru ediţii ale Galei Premiilor Gopo, profesionişti din toatedomeniile cinematografiei româneşti au fost recompensaţi pentru performanţelelor. În 2010, filmul care a cucerit cele mai multe statuete a fost"Poliţist adjectiv", de Corneliu Porumboiu, răsplătit cu şase trofee,la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie","cel mai bun scenariu" (ambele semnate de Corneliu Porumboiu),"cel mai bun actor într-un rol principal" (Dragoş Bucur), "celmai bun actor într-un rol secundar" (Vlad Ivanov) şi "cea mai bunăimagine" (Marius Panduru). Un alt film care a plecat acasă cu multedistincţii a fost "Concertul", de Radu Mihăileanu, care a obţinutpatru premii pentru: "cea mai bună muzică originală" (Armand Amar),"cel mai bun montaj" (Ludo Troch), "cea mai bunăscenografie" (Cristian Niculescu) şi "cel mai bun machiaj şicoafură" (Michelle Constantinides, Dana Buşoiu, Catherine Crassac, AdelinaPopa).

Cine sepoate înscrie

Înscrierilepentru nominalizările celei de-a cincea ediţii vor avea loc în perioada 20-28ianuarie 2011. Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţisă completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul oficial . O copie a unui DVD screener cu filmulînscris va fi trimis prin poştă sau curier, în plic închis, cu menţiuneaPreselecţie Gala Premiilor Gopo, pe adresa Asociaţiei pentru PromovareaFilmului Românesc (APFR).

Eligibilepentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2011 sunt scurt şilungmetrajele de ficţiune, precum şi documentarele, producţii româneşti saucoproducţii cu participare majoritar românească, care au avut premiera înfestivalurile, pe marile şi micile ecrane din România în perioada 1 ianuarie -31 decembrie 2010. Mai multe detalii despre condiţiile de eligibilitate segăsesc în Regulamentul oficial al Galei Premiilor Gopo, disponibil pe site-uloficial al competiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image