2018-09-24 12:45


Ștefan Bănică, moment #Colectiv la Sala Palatului. Spectacol cu Paul Ciuci și Cristi Minculescu

 |  17:56
Ștefan Bănică, moment #Colectiv la Sala Palatului. Spectacol cu Paul Ciuci și Cristi Minculescu

Pentru al 14-lea an consecutiv, Ștefan Bănică și-a dus mai departe seria concertelor de Crăciun de la Sala Palatului din Capitală. Vineri, sâmbătă și duminică, el a urcat pe scenă în fața publicului numeros, iar timp de două ore, artistul a cântat live alături de trupa sa, dar și de invitați speciali. În ciuda desfășurătorului stabilit pentru un astfel de spectacol, care, se dorește a fi unul plin cu melodii de sărbătoare, Bănică a dedicat un moment special tragediei de pe 30 octombrie, din clubul Colectiv, când zeci de tineri și-au pierdut viața.

A trecut mai mult de un deceniu, de când Ștefan Bănică preferă să marcheze sfârșitul anului prin spectacole de sărbătoare, devenite deja tradiționale, mult așteptate de fanii lui de pretutindeni. De curând, cântărețul a oferit trei concerte, și nici de data asta, publicul nu a făcut notă discordantă, Sala Palatului dovedindu-se neîncăpătoare pentru mulțimea, care, a ținut morțiș să-și vadă artistul preferat cântând live. Într-o atmosferă de poveste, cu decoruri spectaculoase, Ștefan a interpretat melodii specifice acestei perioade a anului, menite să celebreze sărbătorile de iarnă, însă, el a inserat și un moment special dedicat tinerilor care au murit în urma incendiului devastator din Clubul Colectiv.

„Chiar dacă e un concert de Crăciun, nu pot să trec peste tragedia din octombrie, care a avut loc în clubul bucureștean Colectiv. Am învățat atunci că viața merită trăită, prețuită, pentru că nu știi niciodată ce o să se întâmple”, le-a spus Bănică, duminică seara, celor prezenți la Sala Palatului din București. „Schimbarea vine de la noi (...)Anul ăsta, glasul tinerei generații s-a făcut auzit împotriva minciunii, ignoranței”, a adăugat el. Ulterior, Ștefan a cântat melodia “Stop!(Vreau o schimbare)”, după care a urmat de un moment muzical pus în scenă de șase tineri. „În memoria celor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la clubul Colectiv.”, a fost mesajul rulat pe ecran, la sfârșitul actului special.

Susținut de copiii lui

Pe lângă prezența în număr mare a fanilor, Bănică i-a avut aproape și pe cei doi copii ai săi, Răducu și Violeta, care, nu aveau cum să rateze concertul artistului. În plus, cântărețul a avut plăcerea să constate că la spectacolul său are parte de fani de diferite vârste. De la mic la mare, admiratorii artistului au umplut Sala Palatului pentru concertul acestuia, care, la îndemnul lui Bănică, „S-o facem lată!”, au cântat alături de interpret, au dansat, și l-au aplaudat îndelung.

„Mă simt un norocos pentru că în fiecare an văd copii, părinți și bunici, deci toate generațiile. Deci, dacă aș avea o pălărie, aș scoate-o în fața voastră. Le mulțumesc în special celor care vin din țară. (…)La începutul carierei mele, primeam scrisori, acum primesc like-uri. Copiii mei, care sunt și ei în sală, ăștia doi, parcă s-au născut cu touch screen-ul. Există o perioadă în viața fiecăruia , când visele, aspirațiile sunt aceleași, indiferent de generație. Tinerețea nu constă în felul în care arăți, ci în felul în care simți”, a spus Ștefan mulțimii prezente.

Timp de două ore, artistul a cântat unele dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, piesele fiind însoțite de o coregrafie pe măsură, dar și de invitați speciali. Ștefan Bănică le-a avut aproape și pe concurentele de la ediția precedentă a concursului muzical X Factor, Nicoleta Nucă și Alexandra Crișan. De data aceasta, ei s-au întâlnit pentru a cânta împreună în fața publicului de la Sala Palatului.

„Pe această scenă, au fost majoritatea valorilor din această țară, iar fetele astea merită să fie aici”, a mărturisit Bănică. Pe parcursul concertului, diverși invitați au urcat pe scenă pentru a cânta alături de juratul X Factor. Și legendele rock-ului românesc, Cristi Minculescu și Paul Ciuci, au susținut un trio muzical de excepție. Momentul artiștilor a fost bine primit de către cei peste 4000 de fani, pe care, i-au recompensat cu ropote de aplauze.

„Nu pot decât să mă bucur că oamenii iși doresc să fie prezenți într-un număr mare la concertele mele de Crăciun. În fiecare an vin oameni din mai multe orașe din țară și chiar din străinătate. Ce onoare mai mare poate fi pentru un artist!”, a declarat, recent, Ștefan Bănică.

Tradiție-record

La finalul concertului, artistul și-a asigurat fanii că se vor revedea și în 2016, la aceste spectacole, prin care, și-a propus să celebreze împreună sărbătorile de iarnă.„Să fiți sănătoși, să ne vedem la anu’ cu bucurie și cu multă dragoste.”, le-a promis artistul susținătorilor săi. Din 2002 și până în prezent, Ștefan Bănică se poate mândri cu faptul că a susținut 55 de concerte de Crăciun. În 2008, el a avut șapte concerte de Crăciun «sold out» la Sala Palatului, performanță record, la care, până acum nu a ajuns nici un alt artist autohton. Pe lângă asta, el are în portofoliu 15 albume muzicale lansate de-a lungul timpului, numeroase piese de teatru, dar și filme, în care, a jucat. În prezent, Ștefan este și jurat al emisiunii X Factor, de la Antena 1, alături de Horia Brenciu și Delia. Împlinit profesional, artistul nu o duce rău nici pe plan personal. Este tatăl a doi copii, Violeta și Răducu, iar de aproximativ doi ani, are o relație sentimentală cu Lavinia Pârva, care, de altfel îi împărtășește pasiunea pentru muzică.

„Viața merită trăită, prețuită, pentru că nu știi niciodată ce o să se întâmple”, Ștefan Bănică. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-15

GALERIE MEDIATAGURI: stefan banica, colectiv, sala palatului, paul ciuci, cristi minculescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...