2018-10-17 08:45


Stela Popescu: Am dormit în tren jumătate din viaţă!

 |  21:00
Stela Popescu: Am dormit în tren jumătate din viaţă!

La 75 de ani de viaţă şi 50 de carieră, Stela Popescu se consideră o actriţă împlinită, din palmaresul căreia lipseşte doar un film în compania lui Jack Nicholson, şi o femeie fericită, care are de toate, dar cu preţul unei vieţi în care zilele libere pot fi numărate pe degete. Are mulţi admiratori, dar susţine că decenţa vârstei nu-i permite să dea curs anumitor invitaţii primite din partea bărbaţilor care o adoră şi consideră că publicul său n-ar mai iubi-o atât de tare dacă ar vedea-o în compania vreunui bărbat, la această vârstă pe care actriţă o consideră mult prea înaintată pentru dragoste.

În cadrul unui sondaj realizat anul acesta de ziare.com, Stela Popescu a fost desemnată cea mai iubita actriţă a ultimilor zece ani. “Vreau să joc teatru până când mă va iubi lumea. Atunci când voi simţi că spectatorii nu se mai bucură să mă vadă, voi renunţa la marea mea dragoste care este teatrul şi probabil mă voi face profesoară. Mi-ar plăcea să-i pot învăţa şi pe alţii din ceea ce ştiu eu. Dacă n-o să mai pot să mai joc, o să-mi deschid o şcoală de actorie că n-o să pot sta degeaba. Sunt atât de fericită când urc pe scenă şi oamenii mă aplaudă chiar dacă nu scot un cuvânt. Doar pentru simplul fapt că mă aflu în faţa lor îi face să se ridice în picioare şi să aplaude. Unii au lacrimi în ochi atunci când mă văd. Şi eu de asemenea. Ţin minte că odată, la un spectacol, intraseră în scenă câţiva dintre colegii mei şi eu am zis din culise, tare, să mă audă lumea «Staţi că vin şi eu!», iar spectatorii au început să aplaude cu bucurie atunci când mi-au auzit vocea. Ce poate fi mai frumos de-atât pentru un actor?”, ne-a declarat Stela Popescu. “Mă uit la fetele din ziua de azi şi mă întristez. Vor silicoane, vor buze mari. Foarte bine. Să le aibă, însă nu trebuie să se oprească aici dacă vor să existe ca artist. Este nevoie de muncă, de seriozitate şi de dorinţa de a dobândi succesul nu pe termen scurt, nu cel de moment în care îţi arăţi acele silicoane şi lumea te face să crezi că eşti vedetă. Normal că toată lumea vrea piscină, maşini, vile, însă asta nu e totul în viaţă. Ştii câte griji ai? Banii nu aduc fericirea. Trebuie să ai o măsură în toate. Şi să munceşti mult şi, ce e cel mai important, să munceşti pentru că îţi place. Eu am dormit mai bine de jumătate de viaţă în tren. Am muncit foarte mult. Am avut tot ce am vrut, dar am muncit ca un câine. Am muncit atât de mult şi de des, încât nu am avut timp să joc întotdeauna ceea ce îmi place. Am acceptat orice rol, pentru că oamenii mă voiau pe scenă, doreau să mă vadă şi astfel n-am avut timp pentru rolurile preferate. Nu am avut o zi liberă de nu mai ţin minte. Nu am ales calea facilă, succesul de moment şi tocmai d-aia oamenii mă iubesc şi acum, după atât de mulţi ani în care am apărut în faţa lor. M-am respectat pe mine şi i-am respectat pe ei, iar asta se simte şi se întoarce la tine. Pe mine mă preocupă ce e pe scenă, tot timpul. Îmi place ca actorii să zâmbească şi să-şi joace rolurile cu dăruire, cu emoţie. Eu râd cu poftă la glumele lui Arşinel ca şi când le-aş auzi pentru prima oară”, ne-a spus actriţa.

“Îi ador de Jack Nicholson şi pe Banderas!”

Dacă ar putea alege un actor din această lume pe care să-l aibă coleg de muncă, Stela Popescu l-ar alege fără doar şi poate pe Jack Nicholson: “Îmi place foarte mult pentru dedublare, pentru faptul că în colţul ochişorului zâmbeşte şi spune «Ha, Ha, v-am făcut!». Am văzut o secvenţă de la decernarea Oscar-urilor şi Nicholson primise un premiu şi toată lumea îl aplauda, îl lăudau pentru filmele în care a jucat, cuvinte mari, plecăciuni, felicitări şi el stă ce stă şi spune, foarte serios: «Şi încă n-aţi văzut nimic!». Îmi mai place şi Banderas, pentru că este pătimaş, pentru că este frumos, pentru că poate juca şi în comedii, şi în «Evita Peron», şi în «Zorro»… Este un actor complet!”. Duminică, 20 noiembrie, la Sala Palatului are loc spectacolul dedicat aniversării celor 50 de ani de teatru, muzică şi film ai actriţei Stela Popescu. Va fi sărbătorită şi Maria Ciobanu, “ciocârlia cântecului popular” împlinind şi ea, recent, jumătate de secol de carieră. Le vor sărbători şi omagia în spectacolul-eveniment de la Sala Palatului: Alexandru Arşinel, Florin Piersic, Corina Chiriac, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Draga Olteanu Matei, Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Gabriel Dorobanţu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Anca Ţurcaşiu, Gelu Voicu, Annes. Artiştii vor fi acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Folcloric ”Maria Tănase”, dirijor Nicu Creţu. Biletele se găsesc la Sala Palatului, Teatrul de Operetă “Ion Dacian”, Metrou Unirii 1 şi online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.ro, www.blt.ro. Preţurile sunt pe trei categorii: 80, 60 şi 50 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13

TAGURI: stela popescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...