2019-01-16 21:18


STUDIU “CAMERA SHY”: 77% dintre femei fug de aparatul foto pentru că nu se consideră frumoase

 |  18:41
STUDIU “CAMERA SHY”: 77% dintre femei fug de aparatul foto pentru că nu se consideră frumoase
Gabriela Dumba

Nu, dimensiunile ideale nu sunt 90/60/90 şi femeile nu sunt fiinţe create în serie, cu piele perfectă, păr perfect, sâni perfecţi, coapse perfecte şi, în general, perfecte din vârful firului de păr şi până la unghiile de la picioare. Acestea există doar în reviste, unde a intervenit Photoshop-ul. În realitate însă, o femeie are curbe, riduri, celulită, vergeturi, sâni lăsaţi, cearcăne, acnee, colăcei pe abdomen, este o fiinţă afectată de trecerea anilor, iar ceea ce ar trebui să înţeleagă atât ele, cât şi cei din jur care le critică “imperfecţiunile”, este că fiecare etapă a vieţii are farmecul ei: ridurile înseamnă experienţă de viaţă, un pachet complet de amintiri; vergeturile de pe abdomen amintesc de cele nouă luni în care, în pântecele lor, a crescut o viaţă şi acei colăcei din jurul taliei sunt, poate, momentele unice petrecute cu familia, în jurul meselor îmbelşugate.

Frumuseţea naturală este pe cale de dispariţie, tot mai multe femei preferând să-şi corecteze imperfecţiunile fizice, reale sau închipuite, cu ajutorul operaţiilor estetice, iar această situaţie se datorează, în principal, expunerii agresive prin reviste sau la TV a femeilor “tunate” din bisturiu sau din Photoshop. În această situaţie, femeile încă naturale devin frustrate de aspectul lor fizic şi din ce în ce mai autocritice cu ele însele, iar de aici şi până la depresie şi disperarea de a-şi ascunde chipul şi trupul de aparatul de fotografiat este doar un pas, ratând astfel momente memorabile din viaţă, departe de familie şi prieteni.

Frustrările Evelor cresc de la o zi la alta pentru că sânii lor naturali, care au alăptat doi sau mai mulţi copii, nu se pot compara cu ai nu-ştiu-cărei-starlete-cu-silicoane-gigant sau atunci când coapsele lor nu sunt netede ca-n palmă şi nici nu măsoară 90 de centimetri ca ai blondei din serialul X, trecute prin numeroase lipoaspiraţii, mai mult sau mai puţin asumate. Şi poate că nici pielea femeilor din spatele camerelor foto nu este perfectă precum a vedetelor care se bucură de lumina reflectoarelor, însă comparaţia n-ar fi una corectă, având în vedere că toate imperfecţiunile celor din urmă sunt şterse cu un simplu click de mouse.

Însă, mediatizarea femeilor operate perfect în detrimentul celor cu forme naturale imperfecte determină un mare procent din reprezentantele sexului frumos să-şi ascundă chipul de aparatul de fotografiat, după cum arată un studiu efectuat de Dove, la nivel mondial: femeile nu se bucură de momentele memorabile din viaţa lor deoarece nu sunt mulţumite de felul în care arată.

Peste 77% dintre femei se ascund de aparatul de fotografiat pentru că nu se consideră frumoase. Campania “Dove Camera Shy” evidenţiază discrepanţa dintre atitudinea timidă a femeilor adulte în faţa aparatului de fotografiat şi plăcerea de a fi fotografiate, manifestată în copilărie.

Doar 4% dintre femei se cred frumoase

“Ştim că femeile sunt autocritice atunci când vine vorba de propria frumuseţe, ceea ce are un impact negativ asupra stimei de sine, încrederii şi fericirii”, a declarat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe. „Studiul subliniază faptul că femeile, cei mai mari critici ai propriei frumuseţi au un sentiment de anxietate care le împiedică să se simtă încrezătoare în faţa aparatului de fotografiat şi pierd astfel ocazia de a imortaliza momente importante din viaţa lor. Vrem ca acest lucru să se schimbe”. Fetele aflate la o vârstă fragedă oglindesc comportamentul mamelor faţă de frumuseţe, stimă de sine şi încredere. De aceea este important ca acestea din urmă să-şi recunoască propria frumuseţe şi să dea un exemplu pozitiv fiicelor.

Rezultate studiu “Camera Shy”:

•           Timiditatea în faţa aparatului de fotografiat este rezultatul lipsei de încredere în propria frumuseţe: 65% dintre femei au afirmat că au o stare de anxietate mai mare atunci când sunt fotografiate/când o fotografie cu ele este făcută public, decât atunci când vorbesc în public (47%), când merg la o primă întâlnire (44%) sau la un interviu (41%).

•           Femeile îşi refuză plăcerea de a imortaliza momente importante din viaţa lor: 63% dintre respondente au distrus fotografii în care nu le plăcea cum arătau, 19% dintre femei nu au fotografii din unele vacanţe, 14% nu au din ziua nunţii şi 17% nu au de la naşterea unui copil.

•           Fotografiile digitale sporesc şi mai mult timiditatea femeilor în faţa aparatului foto: 46% dintre ele au scos etichetarea dintr-o fotografie postată de prieteni pe un site de socializare sau au şters cel puţin o fotografie cu ele; 41% dintre ele au prelucrat cel puţin o fotografie înainte de a o posta online, pentru a arăta mai bine.

Cât costă un gram de fericire

Mână-n mână cu frustrarea legată de propria înfăţişare sunt operaţiile estetice, văzute ca singura metodă de a corecta ceea ce a greşit natura. Operaţiile estetice influenţează în mod pozitiv dispoziţia generală a persoanelor care apelează la astfel de intervenţii, oferindu-le o stare psihică optimistă şi o încredere mai mare. În România, din zece paciente care trec pragul cabinetului unui medic estetician, şapte îşi doresc o mărire a sânilor, însă sunt dispuse să aleagă şi alte intervenţii cum ar fi vibroliposucţia, abdominoplastia, liftingul facial, injectările cu acid hialuronic şi botox.

•  Augmentarea mamară (implantul mamar, mărirea sânilor, mamoplastie) reprezintă o proteză folosită pentru a modifica mărimea şi forma sânilor la femei. Costă între 3.000 şi 5.000 de euro.

•  Estetica vaginală: Labioplastia - 900 de euro; Vaginoplastie - 2.500 de euro; Mărirea punctului G - 800 de euro; Himenoplastie - 1.300 de euro.

•  Rinoplastia este o intervenţie chirurgicală menită să îmbunătăţească funcţionarea nasului sau a aspectului acestuia. Costă între 500 şi 3.000 de euro.

•  Blefaroplastie: corectarea pleoapelor. Costă 1.000 de euro.

•  Lipoaspiraţia (liposucţia), cunoscută şi ca liposculptură, se adresează femeilor sau bărbaţilor care au depozite de grăsime în diferite regiuni ale corpului care nu răspund la diete sau exerciţii fizice. Costă 1.500 de euro/zonă.

•  Peeling facial: este un procedeu de recondiţionare a suprafeţei pielii prin mijloace medicale, în scopul reducerii ridurilor, a petelor, a porilor dilataţi şi a zonelor înroşite. Costă în jur de 150 de euro/ şedinţă.

•  Augmentarea buzelor reprezintă o procedură chirurgicală sau nechirurgicală de mărire a volumului buzelor şi de modelare a conturului acestora. Costă în jur de 500 de euro.

•  Otoplastia este o intervenţie estetică chirurgicală ce modifică aspectul urechii externe a pacientului. Costă 800 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28

Mai multe imagini:
STUDIU “CAMERA SHY”: 77% dintre femei fug de aparatul foto pentru că nu se consideră frumoase
zoom

TAGURI: studiu, camera, shy, frumusete, naturala, aparat, foto, 77%, femei, adulte, urate, frumoase
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...