2018-05-24 06:58


STUPOARE la Hollywood: Hackerii au FURAT ”Pirații din Caraibe”

 |  18:21
STUPOARE la Hollywood: Hackerii au FURAT ”Pirații din Caraibe”

Şeful executiv al Disney, Bob Iger, ar fi mărturisit luni că un film nou produs de companie a fost furat de hackeri, aceştia cerând ''o răscumpărare uriaşă'', informează AFP, citând The Hollywood Reporter.

Iger nu a dat detalii legate de filmul furat, însă a asigurat că gigantul din domeniul divertismentului refuză să se supună şantajului. Şeful Disney ar fi făcut aceste afirmaţii în timpul unei şedinţe la New York cu angajaţii ABC, canalul de televiziune al grupului. Conform The Weekly, care citează mai multe surse anonime, Disney colaborează cu poliţia federală pentru a identifica orice scurgere de informaţii privind filmul, care nu a avut încă lansarea oficială.

Site-ul de specialitate Deadline susţine, nemenţionând sursele, că filmul ''piratat'' ar fi noul episod al seriei ''Piraţii din Caraibe'', care urmează să apară în cinematografe la 26 mai. Alte surse au avansat ipoteza că ar fi vorba despre pelicula cu noile aventuri ale lui Flash McQueen, celebrul personaj de la Pixar, care va fi lansată în luna iunie.

Hackerii au solicitat ca răscumpărarea să fie achitată în bitcoin, o monedă virtuală care garantează anonimatul perfect, şi au ameninţat că vor publica primele cinci minute din film, apoi 20 minute, în cazul în care suma cerută nu va fi plătită.

Acest tip de piraterie informatică face subiectul unui atac cibernetic căruia i-a căzut victimă recent Netflix, ce difuzează pe internet filme, documentare şi seriale. Anterior, hackerii au publicat zece episoade ale seriei de succes ''Orange is the New Black'', înainte de difuzarea lor oficială pe Netflix, potrivit Agerpres.

''Răzbunarea lui Salazar" este a cincea parte a seriei ''Piraţii din Caraibe'' şi prezintă confruntarea dintre căpitanul Jack Sparrow (Johnny Deep) şi piraţii strigoi conduşi de căpitanul Salazar (Javier Bardem). De la lansarea sa, în 2003, franciza a acumulat încasări de 3,7 miliarde de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-16

TAGURI: hollywood, disney, hacker, atac cibernetic, piratii din caraibe

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova