2018-12-11 13:35


Sucuri proaspete de legume

 |  21:00
Sucuri proaspete de legume

După concediu, mulţi se întorc acasă cântătrind mai mult. Cazarea în hoteluri cu regim all-inclusive, savurarea îngheţatei pe şezlong, mâncarea rapidă, după plajă, de la fast-food, grătare pe înserat, udate din plin cu bere şi Cola, sau nopţile în discoteci, pline cu alcool, îşi pun amprenta mai ales în jurul taliei. Şi pe chip. Mulţi se întorc vlăguiţi din concediu şi par mai obosiţi decât la plecare. Şi pauza de refacere şi de reîncărcare a bateriilor se transformă, deseori, la întoarcerea acasă, în regrete tardive  şi vizite la medicul de familie. Dar cu satisfacţia că şi-au făcut de cap şi s-au distrat cât alţii într-un an. Aşa că sucurile proaspete de legume sunt o soluţie de urgenţă pentru toţi cei care nu vor să se întoarcă varză (tot vorbim de legume!) la locul de muncă. De ce avem nevoie? De un blender. Şi morcovi, în primul rând, şi alte rădăcinoase, pentru că sunt bogate în vitamine, enzime şi minerale.

Mai jos voi oferi două exemple de sucuri revigorante, având ca ingredient de bază morcovul

·       doi morcovi mari, o rădăcină de pătrunjel sau păstârnac, o rădăcină mică de sfeclă roşie, curăţate, se amestecă cu un pahar de apă şi o legătură de pătrunjel sau leuştean la blender.

·       doi morcovi mari, 4,5 roşii bine coapte, o rădăcină de pătrunjel, o legătură de pătrunjel şi una de mărar se amestecă cu apă, la blender.

Alte variante pot conţine şi cartofi, castraveţi sau dovlecei, după gust. Dacă la aceste sucuri se va adăuga şi lămâie, gustul va fi foarte asemănător cu cel al unor ciorbiţe, de sfeclă roşie, respectiv de roşii.

Poftă bună!

Va doreşte GDC


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...