2017-01-21 08:24

MONDEN


Sună periculos: ne pleacă vedetele din ţară! Supărate pe România, divele patriei vor să emigreze, iar cele mai hotărâte chiar au făcut acest pas

 |  18:25
Sună periculos: ne pleacă vedetele din ţară! Supărate pe România, divele patriei vor să emigreze, iar cele mai hotărâte chiar au făcut acest pas
Scârbite fie de presa din România, fie de străzile pline de gropi încare investiţiile în pantofii cu talpa roşie se duc pe apa sâmbetei după unsingur drum la cafenea, puzderie de vedete mioritice au de gând să ia drumulstrăinătăţii, în timp ce altele au făcut deja acest pas. Mihaela Rădulescu s-amutat la Monaco, Monica Bârlădeanu - în America, Dana Razboiu a stat o perioadăla Viena după care a revenit în ţară, Alexandra Dinu în Italia, iar IlieNăstase, Tudor Chirilă, Loredana, Nicu Alifantis, Andreea Bănică, GianinaCorondan ar pleca şi mâine din România.

Mass-media titrează cu titluri de-o şchioapă că rămânem fără medici,însă nimănui nu pare să-i pese de vedetele mai mici sau mai mari care ameninţăcu emigrarea. Vor străzi mai curate, taxe mai mici, ziarişti din penelul cărorasă curgă numai lapte şi miere, poşete mai ieftine şi, dacă se poate, bani caresă cadă din cer ori de câte ori îşi arată faţa în lume. Recent, Ilie Năstasea afirmat că îl bate gândul să vândă tot şi să uite de România, pentru că esteurmărit la tot pasul de paparazzi şi nu mai suportă povara celebrităţii. “Vreausă mă mut undeva unde nu mă recunoaşte lumea pe stradă!”, a declarat fostultenisman după ce Poliţia l-a prins beat la volan, iar un fotograf era la faţalocului şi a imortalizat momentul în care Ilie sufla în fiolă. “Mai bine plec eudecât să fac vreo prostie şi să îi bat, să rup cuiva vreo mână, vreun picior.Prefer să cedez eu”, a motivat Năstase.

Nici AndreeaBănică nu mai suportă statutul de vedetă şi ar pleca din ţară din cauzacelor care strigă pe stradă după ea, dar şi gunoaiele şi lipsa de civilizaţiesunt motive care stau la baza dorinţei cântăreţei. Totuşi, succesul şi banii decare se bucură aici o ţin pe loc: “Eu muncesc în România şi nu am cum săpărăsesc ţara. Aici este viitorul meu. Însă nu neg că aş vrea să trăiesc într-oţară mai curată şi mai civilizată”.

Şi pe Loredanaa bătut-o gândul pribegiei, însă de când nu-i mai interzice nimeni să apară la tvs-a răzgândit, mai ales că orice loc din lume poate fi vizualizat acum dinconfortul propriei case, printr-un simplu click: “M-am gândit când nu se puteapleca din ţară, şi când am avut probleme, când nu mai puteam să apar, eraminterzisă, înainte de Revoluţie!”.

Prin toamnă, MonicaTatoiu a afirmat că are de gând să-şi trăiască bătrâneţile departe demizeriile din această ţară, însă a trecut mai bine de jumătate de an de atuncişi planurile sale nu s-au concretizat: “Eu şi soţul meu căutăm o casă înstrăinătate, unde vrem să locuim de acum încolo. Am strâns suficienţi bani pânăacum şi nu ne dorim decât un loc frumos, curat şi departe de mizeriile de caream avut parte aici!”.

Luminiţa Anghel avertizează şi eacă, imediat ce i se va oferi o ocazie bună din punct de vedere financiar şiprofesional, îşi va face bagajele. Cântăreaţa susţine că nu o mai leagă nimicde plaiurile natale şi că ar pleca oricând din ţară.

Un alt om de valoareal patriei, regizorul Cristi Puiu, este şi el pregătit să spună “Adio”ţării în care s-a născut. “Mă deranjează foarte tare chibiţarea. A devenitcumva un sport naţional. Oamenii stau pe margine şi comentează, comentează,comentează cât e ziulica de lungă! Şi mă deranjează lipsa de responsabilitate!Noi căutăm mereu un ţap ispăşitor. Noi nu am înţeles mecanismul ăla cu ţapulispăşitor şi vrem să-l înţelegem, să-l aprofundăm şi atunci în direcţia astamergem. Am plecat în Elveţia ca să mă întorc în România şi m-am întors. Acum,la ora asta, dacă mă întrebi, vreau să plec din România. Oamenii se schimbă...Dacă am ocazia să plec, plec. Definitiv!”, a declarat regizorul într-uninterviu pentru „Adevărul“.

Zilele trecute, şi NicuAlifantis a recunoscut, tot în „Adevărul“, că ar părăsi această ţară fărănici un regret: “A fost o perioadă înainte de '90, am şi avut ocazia, dar num-am simţit bine şi ar fi trebuit să renunţ la meseria mea. Prima dată aş fiputut pleca în Italia, a mai fost o oportunitate în America, dar nu mi-aplăcut. Cred că primul lucru care nu mi-a plăcut o fost ideea de a renunţa laceea ce fac. Iar eu fiind legat de limbă, mi-e foarte greu să mă exprim în altălimbă... Sau, cine ştie, dacă aş fi avut mai mult curaj. Dumnezeu ştie. Certeste că eram tânăr, îmi plăcea al dracului de tare ce făceam şi am optat săîndur mai departe ce am de îndurat şi să-mi duc mai departe crucea. Şi acum îmidoresc să plec, chiar îmi doresc cel mai mult. Sunt perfect conştient că iar nupot, din motive de vârstă şi de meserie. Nu-mi place ce mi se întâmplă prinîmprejur. Asta este, bucuroşi le-om duce toate. Sunt un tip destul de optimist.Dar sunt pe cale să-mi pierd optimismul şi lupt din răsputeri să nu se întâmpleaşa. Nu cred că ne îndreptăm spre ceea ce trebuie. Trăiesc un sentiment pe carel-am trăit la sfârşitul anilor '80. Când te scoli dimineaţa, te uiţi în oglindăşi nu întrevezi nimic”.

Tudor Chirilă susţine că ar părăsiRomânia dacă ar putea fi actor în străinătate: “Condiţia actorului şi respectulfaţă de meseria asta, în ultimii ani, încep să scadă, şi suntem obligaţi săscădem nivelul. Cei care nu o fac ar trebui să se mulţumească şi cu un nivel denişă care pe un artist nu îl mai satisface”.

Pentru că a făcut opasiune ţara fado-ului, Gianina Corondan se gândeşte tot mai mult la ostabilire în Portugalia.

Ele au făcut dejaacest pas:

Mihaela Rădulescu nu a stat mult pegânduri, şi-a făcut bagajele, şi-a luat copilul şi nu s-a oprit până la Monaco,motivul plecării din ţara fiind presa, dar şi nevoia de a locui într-o ţarăcivilizată unde nimeni nu o cunoaşte pe stradă. Monica Bârlădeanu îşiurmează visul de a fi actriţă şi a crezut că America îi va oferi toateposibilităţile de a juca în filme. Pe alocuri s-a şi întâmplat. Tot din acestmotiv s-a mutat în Italia şi Alexandra Dinu, iar Rona Hartner laParis: au vrut să fie actriţe, iar România nu prea le vedea în stare de aşaceva. Dana Razboiu a trăit o vreme la Viena, scârbită de sistemulmedical românesc şi lipsa de civilizaţie, însă Austria nu-i oferea un loc demuncă, aşa că s-a întors pentru televiziunea din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-31

Mai multe imagini:
Sună periculos: ne pleacă vedetele din ţară! Supărate pe România, divele patriei vor să emigreze, iar cele mai hotărâte chiar au făcut acest pas
zoom
Sună periculos: ne pleacă vedetele din ţară! Supărate pe România, divele patriei vor să emigreze, iar cele mai hotărâte chiar au făcut acest pas
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image