2016-12-09 15:48

MONDEN


Tabletele digitale pot provoca dureri musculare şi torticolis

 |  19:09
Tabletele digitale pot provoca dureri musculare şi torticolis

Folosirea excesivă a tabletelor digitale tactile riscă să ducă rapid la apariţia durerilor musculare şi a torticolisului, provocate de poziţia proastă, avertizează un studiu care recomandă ca aceste gadget-uri să nu fie puse pe genunchi.

Deşi tabletele digitale nu sunt grele şi sunt uşor de manevrat, 'utilizarea lor se asociază cu flexarea capului şi a gâtului', lucru care nu se întâmplă la calculator. Prin urmare, ele provoacă 'reale îngrijorări în privinţa apariţiei durerilor la gât şi umeri', arată Jack Dennerlein, chirurg ortoped şi specialist în sănătate publică la Harvard (Statele Unite), care a condus studiul. Studiul recomandă ca utilizatorii să evite să pună tabletele pe genunchi, cel puţin atunci când se uită la un film. Şi situaţia inversă este nocivă: folosirea tabletei într-o poziţie prea ridicată pentru a tasta pe ecran poate avea efecte nefaste. 'Este nevoie să se mai efectueze studii asupra efectelor tabletelor şi a configuraţiei lor asupra braţelor şi mâinilor', adaugă dr Dennerlein.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: tablete digitale, riscuri, probleme, dureri musculare, torticollisComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Patru paşi simpli pentru un somn odihnitor Insomnia reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale omului modern, imposibilitatea de a avea... 23 Noi 2016 | (0)
Șase copii de la un centru de plasament, la spital cu probleme digestive Șase copii de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea au ajuns la spital cu simptome... 27 Noi 2016 | (0)