2019-03-24 00:53


Tamara Buciuceanu: Mai joc puţin şi gata!

 |  21:00
Tamara Buciuceanu: Mai joc puţin şi gata!

Doamna comediei româneşti, actriţa Tamara Buciuceanu-Botez a fost recompensată ieri cu o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, pentru întreaga sa carieră. Astfel că, aceasta s-a alăturataltor mari personalităţi ale teatrului şi filmului româneşticare au mai primit o stea pe Aleea Celebrităţilor: Florin Piersic, în ianuarie, Victor Rebengiuc, în februarie, Radu Beligan, în martie, Amza Pellea (postum), în aprilie, Maia Morgenstern şi Alexandru Tocilescu, în mai. Actriţa a declarat că este "fericită şi foarte bogată", pentru că pe parcursul carierei sale a strâns foarte multă dragoste şi mult respect din partea publicului.

“Doamna Tama”, cum îi spuneau şi îi spun şi astăzi liceenii de acum 25 de ani este, a fost, în primul rând, extrem de punctuală. Nu a venit nici la 11 şi cinci, nici la 11 fără cinci, ci la 10.00 punct, uimindu-i pe cei din jur cu buna dispoziţie de care a dat dovadă. Chiar dacă au fost probleme tehnice, pentru că nu a existat o staţie, pentru că microfonul nu funcţiona, Tamara Buciuceanu-Botez a reuşit să se facă auzită de către toţi cei prezenţi la eveniment. „Sunt obişnuită, să vorbesc şi tare. Sunt astăzi fericită şi mă simt foarte bogată. În cei 60 de ani de teatru am strâns multă dragoste, respect şi multe aplauze de la dumneavoastră. Astăzi, toţi cei prezenţi mi-au dovedit că încă sunt iubită. Îi mulţumesc colegului şi directorului George Ivaşcu pentru că s-a gândit şi la mine. Mai mult, îi mulţumesc domnului primar Oprescu, pentru că mi-a dat voie să calc pe terenul primăriei. Vreau să vă mărturisesc că nu am trăit degeaba şi cred că mi-am făcut datoria. Când am să fiu acolo sus de tot, printre celelalte stele, am să mă uit în jos şi am să mă întreb dacă steluţa mea de pe pământ mai străluceşte”, ne-a precizat actriţa.

Îşi pregăteşte retragerea

Pentru cei care vor să o vadă pentru mult timp de acum înainte, pe marea actriţă, pe scena teatrului românesc, iată că aceasta nu le dă foarte multe şanse celor pe care îi iubeşte. „În curând voi renunţa. O să mai joc puţin şi apoi gata. Deocamdată mă veţi mai vedea pe scenă, dar curând va veni vremea când mă voi retrage”, a mai adăugat zâmbind marea doamnă a scenei româneşti. Din toamnă, Tamara Buciuceanu-Botez va putea fi văzută la Teatrul Bulandra din Capitală, în spectacolul "Mamouret", după de Jean Sarment, în regia lui Dinu Cernescu, având rolul titular, precum şi în "Însemnările unui necunoscut", după F.M. Dostoievski, un spectacol de Alexandru Darie, în care are rolul Generălesei.

Despre Tamara...

Tamara Buciuceanu-Botez are o impresionantă carieră în teatru şi film. De la rolul Doicăi din "Titanic Vals" (1964, regia - Paul Călinescu) la rolul-cult al profesoarei acre Isoscel din seria "Extemporal la dirigenţie", "Liceenii" şi "Liceenii Rock'n'Roll" (regia - Nicolae Corjos) până la apariţia alături de Victor Rebengiuc în filmul de debut al lui Horaţiu Mălăele, "Nunta mută", care a avut premiera pe marile ecrane în 2008, Tamara Buciuceanu-Botez reprezintă o imagine plină de viaţă pentru fiecare generaţie de spectatori, fiind unul dintre cei mai apreciaţi actori. De asemenea, Tamara Buciuceanu-Botez apare în "Toată lumea din familia noastră", cel mai nou lungmetraj semnat de Radu Jude, care a intrat în producţie la sfârşitul lunii iunie 2011. Totodată, Tamara Buciuceanu-Botez a jucat pe scenele marilor teatre din Bucureşti şi a interpretat-o pe “Coana Chiriţa” pe scena Teatrului Naţional din Iaşi. A avut roluri importante în teatru şi în piese precum "Coana Chiriţa", "Romeo şi Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Aşteptând la arlechin", "Domnişoara Nastasia”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...