2017-01-19 02:34

MONDEN


Teatrul Bulandra prezintă: ''Însemnările unui necunoscut''

 |  17:38
Teatrul Bulandra prezintă: ''Însemnările unui necunoscut''

Bucureşti,Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, duminică, 5 iunie, ora 18.30

Aflatla prima montare a unui text după Dostoievski, regizorul AlexandruDarie propune şi de această dată o viziune extrem de incitantă. Spectacolulne aduce în prim-plan conacul unui bonom colonel retras la moşia sa într-o lumecomplet izolată de situaţia politică a epocii, în mijlocul unei Rusii aflate pemuchia prăpastiei Emancipării. Este o cronică cu un suspans superb controlat,presărată cu scene comice care construiesc treptat eşafodajul unei confruntăridecisive între cele două figuri centrale: bietul colonel bonom Rostanevşi monstruosul şarlatan cu figură de Tartuffe pe nume Foma Fomici.Atunci când infuenţa asupra celorlalţi se arată inumană şi despotică, cândamorul propriu ia forme hidoase, când naivitatea, blândeţea, bunătatea,delicateţea, generozitatea, sinceritatea se confruntă cu egoismul, grosolănia,lipsa de tact şi de respect, ignoranţa şi meschinăria, învăţătura populară „Pecine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti” îşi găseşte unul dintre sensurilecele mai profunde.

Dindistribuţia spectacolului fac parte nume mari, un lucru inedit fiind prezenţape scenă a trei generaţii dintr-o mare familie de actori: TamaraBuciuceanu-Botez, Mihai Constantin şi fiul acestuia - Matei Constantin.Spectacolul îi este dedicat, ca un omagiu, celui care a fost maestrul IonCojar.

„Însemnărileunui necunoscut” reprezintă o explorare comică a lumii din jurul micului tiran,o frescă a absurdităţii vieţii care rivalizează cu Gogol şi care ne oferă unspectacol de suflet cu o construcţie simfonică pe o muzică de excepţie - totulîndreptându-se într-un crescendo nebunesc spre un final simbolic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image