2017-01-25 03:37


Teatrul de Comedie prezintă: „Revizorul” cu Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă

 |  19:52
Teatrul de Comedie prezintă: „Revizorul” cu Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă
"Revizorul"este mult mai mult decât o comedie clasică, este un text cu o istorie de invidiat. Încă de la premierarusească a fost interzis de cenzura ţaristă, fiind considerat subversiv. Ce-idrept, a fost excelent primit de public. În România, cea mai cunoscută variantă regizorală rămâne ceacare s-a jucat şi cel mai puţin, respectiv montarea lui Lucian Pintilie laTeatrul Bulandra, spectacol interzis de cenzura comunistă.

Varianta de acum de la Teatrul de Comedie este impecabilă din punct de vedere regizoral. Horaţiu Mălăele are uncult pentru comicul de situaţie şi pentru cel de caracter. Aşa că fiecarepersonaj în parte are propria poveste, propriile ticuri, gaguri, apucături.Dincolo de marea lume - mediocră, hulpavă, măcinată de frică şi de dorinţa deînavuţire - în care se învârt toţi, există un cadru al fiecărui caracter, omască şi o atitudine unice. Un mare regizor se redescoperă cu fiecare spectacolsemnat Horaţiu Mălăele (deaceastă dată şi actor în rolul titular).

Între 16 şi 26 august 2007, în cadrul FestivaluluiInternational Fringe, Edinburgh, Scoţia, Marea Britanie, spectacolul a fostjucat de 12 ori.Cele mai importante ziare britanice auacordat cu această ocazie montării lui Horaţiu Mălăele 4 stele din 5."Revizorul" a participat până acum la peste 10 turnee şi festivalurinaţionale şi internaţionale, la care a obţinut şi importante premii.

Cu: Ştefan Bănică, George Mihăiţă, Virginia Mirea, DeliaSeceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru.

Spectacolul va avea loc miercuri, 2 februarie, ora 19.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image