2018-12-16 15:58


Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” prezintă „Sonată pentru saxofon şi Eva”

 |  17:15
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” prezintă  „Sonată pentru saxofon şi Eva”

“Sonată pentru saxofon şi Eva” este o piesădespre iubire, despre lupta între două caractere tari şi personalităţiaccentuate, care se apropie şi în acelaşi timp se distanţează. Replicile suntscânteietoare, tălăzuiri de stări se succed ca într-o înaintare de valuri,forţă şi spumă, flux şi reflux. Cei doiiubiţi, Eva şi Alex, transformă tandreţea în trădare, iubirea în ură, emoţia înrăceală premeditată, căinţa în cinism. Un spectacol care se joacă de aproapeşase ani pe scena naţionalului bucureştean!

"Textul vorbeşte despre relaţia dintre un bărbat şio femeie, despre iubire, despre doi oameni care dintr-o mare pasiune îşi calcăpe demnitate pentru a prezerva relaţia cu celălalt, într-o lume din ce în cemai grăbită şi mai nepopulară faţă de sentimente", sune regizorul MihaiManolescu. Nominalizată la Premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 2000, piesa afost distinsă cu Premiul pentru Teatru al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureştiîn 2001. Spectacolul dezvăluie o seducătoarepoveste din zilele noastre, de un erotism când senzual, când cerebral, unrăzboi fără învingător şi învins. Un cuplu modern de îndrăgostiţie pe cale de a fi dezbinat de către un intrigant, intrigantul… fiind una şiaceeaşi persoană cu îndrăgostitul. Sfâşiat între iubire şi orgoliu, ca unpersonaj shakespearian, eroul, un politician aflat într-un moment de gloriedescoperă că orgoliul însingurează, iar sărbătoarea nu are sens decâtîmpărtăşită. Gestul disperat al bărbatului care îşi calcă în picioaredemnitatea spre a nu se despărţi de femeia iubită este urmat, în pandant, degestul similar, disperat al ei.

În rolurile principale îi veţi putea vedea pe MariusManole şi pe Teodora Mareş. Scenografia este semnată de Diana Ioan, iarmişcarea scenică a fost realizată de Alexa Mezincescu.

Piesa se va juca vineri, începând cu ora 19.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...