2018-07-20 06:04


TEN PERFECT. Soluţii pentru îndepărtarea petelor pigmentare

 |  19:44
TEN PERFECT. Soluţii pentru îndepărtarea petelor pigmentare

Din cauza expunerii necorespunzătoare la soare, adică fără protecţie antiradiaţii şi la orele amiezei, de cele mai multe ori apar pete pigmentare pe faţă, decolteu, antebraţe sau palme. Petele pigmentare pot apărea de asemenea în cazul dereglărilor hormonale (în timpul maturizării, menopauzei, sarcinii, anticoncepţiei), inflamaţiilor pielii sau se pot accentua cu vârsta. Totodată, pielea se pătează şi dacă nu sunt respectate anumite reguli în urma unor tratamente cosmetice, precum cele cu lumina intens pulsată (IPL) care interzic cu desăvârşire expunerea la soare în timpul şedinţelor cu IPL şi protejarea pielii cu produse care conţin SPF maxim.

Un număr tot mai mare de femei se confruntă cu problema petelor inestetice de la nivelul pielii, cauzate de hiperpigmentare, în special în timpul sau după sarcină. Hiperpigmentarea se traduce prin supraproducţia de melanină - pigmentul ce dă pielii noastre, părului şi ochilor culoarea naturală - în anumite zone ale pielii.

Surplusul de melanină este cauzat de o varietate de factori, dintre care cei mai importanţi sunt legaţi de expunerea la soare, factorii genetici, vârstă, hormoni, precum şi leziuni ale pielii sau inflamaţii. Influenţele hormonale sunt cauza principală a unui anumit tip de hiperpigmentare cunoscut sub numele de melasmă sau cloasmă. Melasma este deosebit de frecventă în rândul femeilor, apărând atunci când hormonii sexuali feminini - estrogenul şi progesteronul - stimulează producţia de melanină în exces odată cu expunerea la soare. Melasma este de asemenea declanşată de anumite boli şi de pilulele anticoncepţionale, afectând în acelaşi timp un număr alarmant de femei însărcinate.

Recomandări cosmetice

• Cremă de zi Eucerin Even Brighter Clinical cu factor de protecţie 30. Crema de zi cu efect de hidratare în profunzime, reduce eficient petele, netezeşte pielea şi redă tenului aspectul uniform. Crema inhibă producţia de melanină şi acţionează direct la sursă, datorită celor două ingrediente active cu rezultate confirmate clinic: B-Resorcinol, un puternic inhibitor al tirozinazei, enzima-cheie, responsabilă cu producţia de melanină şi Acidul gliciretinic, un ingredient natural derivat din licorice, protejează pielea împotriva efectelor radiţiilor UV şi stimulează regenerarea celulelor pielii. „Producţia de melanină are loc doar atunci când este declanşată de enzima numită tirozinază. B-Resorcinolul reduce activitatea acestei enzime, inhibând producerea de melanină în exces şi stopând apariţia hiperpigmentării”, spune Stefanie Conzelmann, Head of Product Development, Dermo Cosmetics, Beiersdorf.

• Un tratament eficient a fost dezvoltat la centrul de cercetări Dr. Irena Eris prin gama Pharmaceris W, produse testate dermatologic şi fără conţinut de factori alergenici: Cremă cu triplă acţiune pentru albirea tenului: are acţiune de albire şi iluminare a pielii, reduce petele pigmentare, blochează sinteza melaninei. Filtrele UVA şi UVB - protejează împotriva acţiunii negative a razelor solare şi măresc eficacitatea albirii. Alantoina conţinută netezeşte, calmează, hidratează şi înmoaie pielea. Vitamina C  are acţiune de iluminare, stimulează sinteza de colagen şi  combate radicalii liberi.Vitamina E are acţiune puternică antiradicali liberi şi previne îmbătrânirea prematură a pielii.

• Serum concentrat Eucerin Even Brighter Clinical. Datorită formulei sale lejere, se recomandă aplicarea pe arii largi de pigmentare, înainte de folosirea cremei de zi şi a cremei de noapte, pentru obţinerea unor rezultate vizibile. O fiolă reprezintă tratamentul necesar pentru o săptămână.

• Gerovital H3 Evolution Corector pete pigmentare: crema decolorează petele pigmentare, albeşte, redă uniformitatea tenului prin acţiune sinergică a Arbutinei şi a complexului “AHA Care”. Superoxid dismutaza, alături de vitamina E şi Boswellia Serrata regenerează şi protejează pielea împotriva stresului provocat de razele ultraviolete, hidratează tenul, reduce liniile fine şi ridurile.

Medicamente fotosensibilizante

Ori de câte ori urmaţi un tratament, mai ales în timpul verii, citiţi cu atenţie prospectele medicamentelor.

- antibiotic;

- medicamente antidiabetice;

- medicamentele anxiolitice - luate în cazuri precum anxietate, atacuri de panică, diverse fobii;

- somnifere ;

- antidepresive;

- produse hormonale însemnând orice pastile care conţin estrogen;

- antiinflamatorii nonsteoridiene;

- diuretice;

- medicamente folosite în tratamentul cancerului;

- medicamente folosite în tratamentul hipertensiunii;

- medicamente folosite în tratamentul alergiilor - astemizol, loratidină, terfenadin;

- medicamente folosite în tulburările de ritm cardiac - amiodarona, quinidina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-01-15

Mai multe imagini:
TEN PERFECT. Soluţii pentru îndepărtarea petelor pigmentare
zoom
TEN PERFECT. Soluţii pentru îndepărtarea petelor pigmentare
zoom
TEN PERFECT. Soluţii pentru îndepărtarea petelor pigmentare
zoom


Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova