2018-12-13 06:04


Teo Trandafir, scrisoare deschisă de pe patul de spital: „Câteva declaraţii ale rudelor sau ale cunoştinţelor m-au mâhnit”

 |  16:47
Teo Trandafir, scrisoare deschisă de pe patul de spital: „Câteva declaraţii ale rudelor sau ale cunoştinţelor m-au mâhnit”

La două lunide când este internată în clinica AKH din Viena, Teo Trandafir face primeledeclaraţii presei, într-o scrisoare deschisă remisă agenţiei Mediafax. În ciudagravelor probleme de sănătate de care suferă, deputata PDL şi una dintre celemai îndrăgite vedete de televiziune se arată optimistă şi mulţumeşte tuturorcelor care i-au trimis un gând bun sau i-au transmis mesaje de încurajare. Pede altă parte, realizatoarea tv mărturiseşte că unele declaraţii ale rudelorsau „cunoştinţelor” ei legate de starea sa au mâhnit-o.

Iată, mai jos, textul integral al scrisoriilui Teo Trandafir.

„Dragii mei,După două luni de tratament medical şi două operaţii, încerc să-mi adunputerile, să pot scrie câteva rânduri, pentru că mi-e tare, tare dor deprietenii mei. Mi-e dor de casă, de studenţii mei, de oamenii care zilnic îmitrimit scrisori sau postează pe adresa mea de facebook, iar eu încă nu mă simtîn putere să le răspund tuturor.Aş vrea să pot să-i văd pe toţi, să-i strâng în braţe şi să le mulţumesc că măsusţin. Vreau ca fiecare dintre aceşti oameni la care mă gândesc acum, prietenicare de-a lungul anilor mi-au fost aproape sau oameni care pur şi simplu mi-auapreciat munca, să ştie că mă gândesc cu drag la ei. Vreau să ştie că,indiferent de faptul că nu-i pot primi aici, în rezerva de la Viena, nuînseamnă nici că sunt prizoniera medicilor, nici că nu doresc să văd pe nimeni.Pur şi simplu evoluţia imprevizibilă a bolii nu mi-a permis să fac asta.Sunt un om luptător şi fiecare încurajare a lor îmi dă forţă, mă umple deenergie. Recunosc că mă amărăşte faptul că încă nu am puterea să răspundfiecărui om care mi-a trimis o vorbă bună. Pentru asta vreau să-mi cer scuzetuturor celor care au încercat să ia legătura cu mine, celor care au vrut să măajute în orice fel, pentru că nu am avut încă energia să le răspund cu aceeaşicăldură.Aş vrea să le mulţumesc tare mult şi tuturor ziariştilor, unii foşti colegi şiprieteni, care au înţeles să nu facă din una dintre cele mai dificile perioadeale vieţii mele un subiect de cancan, o marfă bună de vândut bine pe piaţă.Sunt mulţi jurnalişti care au înteles că, în acest caz, sărăcia informaţiilorpicante şi lipsa speculaţiilor nefondate ajută un om să treacă peste un momentgreu.Aici, în spital, n-am fost în dispoziţia de a urmări presa constant, însă îmidoresc tare mult ca Maia, fiica mea, să nu se sperie când deschide televizorulşi află informaţii despre mine.Sunt un om care cunoaşte bine mass-media. Ştiu cât de greu e să alegi între aforţa o ştire suculentă şi a publica informaţia seacă primită de pe uncomunicat de presă.Celor care s-au privat pe ei inşişi, fie de audienţa obţinută uşor, fie de ocreştere de tiraj sau de accesări mai multe pe net, le rămân prietenă pentrutotdeauna. Îi rog în continuare să utilizeze ca singură sursă de informaţiecredibilă spitalul din Viena, respectiv medicii care se ocupă de sănătatea mea.Orice alte declaraţii bombastice venite din partea unor rude sau «cunoştinţe»din ţară cred că ar trebui tratate rezervat, pentru că am apucat să văd câtevacare recunosc că m-au mâhnit.Şi totuşi sper să vin în ţară cât mai repede. Oricât ar suna de patetic pentruunii, după două luni de stat aici mi s-a facut un dor de România mea de nu văpot spune.Vă sărut şi nu fiţi îngrjioraţi, sunt pe mâini bune".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...