2018-12-12 14:33


Topul celor mai bune plaje din Grecia

 |  17:25
Topul celor mai bune plaje din Grecia

Dacă v-aţi întrebat vreodată cum arată paradisul, o variantă de răspuns, pentru cei care n-au cum să plece prea departe de casă, ar fi: mergeţi şi vedeţi plajele din Grecia. Staţiunile elene vă oferă, în afară de relaxare şi distracţie, şi lecţii trainice de istorie şi cultura. În timp ce vă plimbaţi de la o plajă la alta, veţi da peste ruine vechi de mii de ani. Hotnews a întocmai un top al celor mai frumoase plaje din Grecia.

Grecia are o sumedenie de plaje frumoase. Pe oricare dintre ele aţi alege-o, încercaţi să vă documentaţi foarte bine unde se afla şi cum se poate ajunge la ea. La multe dintre ele se ajunge numai cu barca şi nu este deloc plăcut să fiţi puşi în situaţia de a vă abandona maşina la mare distanţă de locul unde sunteţi cazaţi.

Creta, cea mai mare insulă din Grecia, a fost binecuvântată cu sute de plaje. Coastele de sud şi de vest sunt mai puţin aglomerate. Lumea se înghesuie însă pe plajele:

- plaja Erimoupolis, care a primit acest nume după Itanos - „oraşul părăsit”, printre ale cărui ruine trebuie să treceţi ca să ajungeţi la plajă.

- Rethymno este o plajă aglomerată, încărcată de taverne, restaurante şi cafenele şi aflată în bătaia „meltemia” (vânturile nordice de vară)

- „Apă dulce” - accesibilă cu barcă din Loutro

- plaja Balos - în Creta, în Chania se afla una dintre cele mai populare plaje ale insulei: Bălos. Nisipul alb, apele turcoaz şi profilul munţilor realizează un tablou deosebit de atractiv. Plaja Bălos nu este foarte uşor accesibilă, însă se poate ajunge aici fie dinspre mare, cu vaporasele de croazieră, fie pe jos, pe o alee pietroasă.

·    Insulele de la Marea Egee - „Insulele Ciclade”

Insula Ios - una dintre cele mai cunoscute insule de petreceri din Europa

- plaja Manganari - accesibilă pe mare sau cu piciorul

Insula Mykonos - reprezintă imaginea tipică a insulelor greceşti. Să aveţi portofelul doldora de bani şi puteţi explora insulă cu scuterul.

- plajele Panormas şi Super Paradise - sunt preferatele celor care iubesc nudismul, iar plajă Paradis, de cei care petrec până noaptea târziu

Santorini - această insulă extrem de frumoasă este şi foarte scumpă

- Plaja Roşie este una dintre cele mai cunoscute plaje. Aici se pot face şi scufundări

Siros - se poate ajunge la ea pe mare, din Piraeus sau Rafina.

- plaja Grammata se află între o oază luxurianta de palmieri. An de an îi atrage pe turiştii care nu se tem de drumul până aici: cu barcă sau cu piciorul. Pe această plajă mai există şi azi inscripţii de pe vremea romanilor.

·    Insulele de la Marea Ionică

Şi acestea găzduiesc plaje lungi, frumoase, cu nisip alb. Sunt considerate cele mai frumoase din Grecia, motiv pentru care sunt şi foarte aglomerate.

Corfu este cea mai cunoscută insulă.

- plaja Myrtidiotissa - ca să ajugeti la ea, trebuie să parcaţi pe un deal, lângă mănăstirea cu acelaşi nume, şi apoi să coborâţi cu piciorul, cam un kilometru, pe un drum murdar. Şi merită tot efortul pentru a vă bucura privirea cu apele cristaline, de culoarea turcoazului, perfecte pentru scufundări, şi o fâşie întinsă de nisip maroniu, umbrit de stânci înalte.

Cephalonia (Kefalonia) - la multe dintre plaje se ajunge doar pe mare. Nu rataţi celebrii căluţi sălbatici.

- plaja Myrtos a fost votată pe vremuri drept cea mai bună din Grecia. Plaja este faimoasa mondial pentru culorile ei magice ale apei (de la albastru deschis la albastru închis, verde albastră, turcoaz) ce se contrastează cu albul pietricelelor fine din care este formată. Este marca de înregistrare a insulei, fiind considerată una din cele mai frumoase plaje a insulelor Ionice. Localizată la nord de Argostoli, plaja este incojnurata de stânci verticale maiestuoase. Acest paradis pur este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Grecia şi atrage mii de vizitatori în fiecare vară. Umbrele, şezlonguri se pot închiria pe plajă.

Zakynthos (Zante) - această insulă liniştită este tipic grecească.

- plaja Navagio - plajă cu o epavă metalică, aproape îngropată în nisipul alb, este cea mai fotografiată plaja din Grecia. Este situată la o distanţă de 36,5 kilometri nord-vest de Zakynthos. Plaja este doar accesibilă din mare. Pe lângă numele Navagio (epava), ea mai este cunoscută şi sub numele de golful contrabandistului. Povestea spune că în 1980 autorităţile greceşti au detectat un vas, suspectat de contrabandă de lichior, ţigări. Datorită vremei foarte proaste, vaporul a fost forţată să stea pe nisipul plajei din acest golfulet, unde zace şi acum.

- Vasilikos - una dintre cele mai bune plaje din insule

Lefkada

- plaja Egremni (foto)- aflată în sud-vestul Lefkadei,la 30 de kilometri de capitală. Drumul care duce spre plajă începe în dreapta, la câţiva kilometri sud de satul Athani. Plaja este una izolată, incojurata de stânci imense şi este accesibilă doar coborând 296 de trepte. Este compusă din pietricele, care sunt foarte comfortabile când stai întins pe ele, de culoare albă tipică insulelor Ionice. În timpul verii există un chioşc care închiriază şezlonguri, umbreluţe şi vinde băuturi răcoritoare şi snacksuri.

·    Insulele nord-estice de la Marea Egee

Chios (Hios) - considerată locul de naştere al lui Homer.

- Vroulidia - o plajă nisipoasa pe o coastă stâncoasă

Lesvos - localizată aproape de coastă turcă, este vestită pentru izviarele sale cu apă minerală şi cu centre de sănătate.

- Skala Eressos - o plajă preferata de familişti, cu un lac plin de broaşte ţestoase

Samos - locul de naştere al mai multor filozofi, inclusiv Pitagora

- plajele Megalo Seitani şi Micro Seitani sunt accesibile doar cu barcă sau cu piciorul. Merită tot efortul să mergeţi să le vedeţi.

Peloponez - aici este şi Sparta, fostul inamic al Greciei, de odinioară.

- Finikounda - un sat pitoresc de pescari

- Nafplio este o plajă micuţă, cu cabine în care vă puteţi schimba şi duşuri, ceea ce o face locul ideal pentru o mică pauză, înainte să porniţi să exploraţi o sumedenie de ruine, vechi de mii de ani.

- Insula Elafonisos (în sudul Peloponezului), oferă trei dintre cele mai bune plaje din Grecia. Una dintre ele este Sarakiniko.

·    Insulele Sporade

Sunt înşirate de-a lungul ţărmului estic al Greciei continentale. Sunt renumite pentru apa de un albastru intens şi pentru peisajul muntos.

Skiathos

- pe „Plajele Banana” se face nudism

- pe plaja Koukounaries se ajunge cu autobuzul, din oraşul Skiathos

- plaja Lalaria. La ea se ajunge numai pe mare, drept pentru care nu este niciodată aglomerată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...