2017-01-22 12:06

MONDEN


Tora Vasilescu, avort la 19 ani: „I s-a făcut milă moaşei de mine şi m-a «făcut» la ea acasă, pe viu”. Actriţa mărturiseşte un episod dramatic pe care l-a trăit în primul an de facultate

 |  18:11
Tora Vasilescu, avort la 19 ani: „I s-a făcut milă moaşei de mine şi m-a «făcut» la ea acasă, pe viu”. Actriţa mărturiseşte un episod dramatic pe care l-a trăit în primul an de facultate

Este una dintre cele maifaimoase actriţe românce, însă viaţa ei nu a însemnat întotdeauna un drum linpresărat cu petale de trandafiri. Dimpotrivă, Tora Vasilescu mărturiseşte că aavut parte şi de episoade dramatice, pe care le-a trăit cu mulţi ani în urmă,dar de care îşi aminteşte şi azi cu durere. Actriţa a declarat că, în primul ande facultate, a făcut un avort, ilegal pe vremea aceea, cu ajutorul unei moaşecare a chiuretat-o pe viu.

A ştiut dintotdeauna căîşi doreşte să devină actriţă, iar în 1976, din mii de candidaţi, a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şiCinematografică din Capitală. În anul întâi, însă, a trecut printr-o adevăratădramă: un avort, ilegal pe atunci. “Atunci era interzis avortul, chiuretajul, puteau săte prindă. A fost ceva îngrozitor.M-am dus undeva în apropierea Tulcei,într-o localitate, pentru că eradoctor acolo tatăl unei colege. Eu am zis că dacă plâng, o sa mă ajute, dar m-arefuzat. I s-a făcut milă moaşei de mine, a scos trusa din spital şi m-a «făcut»la ea acasă, dar pe viu. Asta se întâmpla noaptea, şi eu fredonam, ca să nu măaudă nimeni, o melodie care era melodia mea şi a fostului meu iubit. A doua zi,la ora 5.00, în tren şi cu hemoragie, m-am gândit că l-am avut pe Dumnezeulângă mine”, a mărturisit actriţa în emisiunea “Doamne de poveste” de la Acasă TV.

“Din primii ani de viaţă nu îmi aduc aminte decât debunica mea”

Tora Vasilescu s-a născut pemalul Dunării, la Tulcea, şi primul ei contact cu scena a avut loc la 5 ani, cândbunica a dus-ope o scenă dintr-o şcoală din Tulcea să spună o poezie. Tora Vasilescu îşi aduceaminte cu emoţie cum şi-a intrat din prima în rol şi cât de mult i-a plăcut. Actriţaa crescut mai mult în curtea bunicilor şi-şi aminteşte cât de mult îi era dorde mama. “Din primii ani de viaţă nu îmi aduc amintedecât de bunica mea, pentru că mama a trebuit să lucreze la oraş şi pe mine,cum era moda timpului, cred că e firesc şi acum, bunicii m-au crescut. Şi acumîmi vine să lăcrimez când îmi aduc aminte de o secvenţă - un copil careplângea la colţul casei. Şi atunci mi se pare că toată copilăria mea a fosttristă, dar sigur am si momente în care mi se pare că locul acela aproape uitatde lume, lângă lacul Razal, este reperul meu de puritate”.

Tora Vasilescu a fost perând Maria în filmul “Cursa” al lui Mircea Daneliuc, a jucat în “De ce tragclopotele, Mitică”, “Croaziera", "Glissando”.A fost Celia Serghie în “Regina” şi mai apoi în “Moştenirea”, serial difuzat laPRO TV. După zeci de ani de roluri pe scenă sau pemicul ecran, Tora Vasilescu a ales liniştea. În prezentlocuieşte într-o casă ecologică în Buftea, îi place să cultive şi săîngrijească plante, adoră florile şi animalele (are trei câini lupi alsacieni) şieste o femeie plină de energie şi optimism.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image