2018-12-16 17:20


Trendurile 2016 în machiaj. Make-up artistul Katiuşa Popovici ne spune cum să ne machiem anul acesta

 |  16:51
Trendurile 2016 în machiaj. Make-up artistul Katiuşa Popovici ne spune cum să ne machiem anul acesta

Partea frumoasă a lui 2016 în ceea ce priveşte machiajul este că fiecare îşi poate găsi un stil potrivit, indiferent de gusturile sale, pentru că la modă este atât machiajul natural şi inocent, cu farduri în culori pale, dar şi cel îndrăzneţ, de femeie fatală, cu buze conturate în roşu şi ochi machiaţi în nuanţe închise, celebrul „smokey eyes”. Make-up artistul Katiuşa Popovici ne-a dezvăluit care sunt culorile la modă pentru machiajele acestui an, rozul cuarţ şi albastrul seren fiind nuanţele stabilite de Institutul Pantone din New York ca fiind trendurile 2016 adoptate de toate brandurile de machiaj din lume.

”Aşa cum în 2015, culoarea în mare vogă a fost marsala, acum în 2016, avem deja două culori stabilite de Institutul Pantone din New York. Acestea sunt rozul cuarţ şi albastrul seren(albastrul cerului). Tenul va fi obligatoriu proaspăt şi natural. Se accentuează obrajii pentru a le da o strălucire rozalie şi mai ales buzele care vor fi în culori puternice de roşu aprins. Pt ochi, tonuri azurii, albastru electric sau bleu celest - acestea vor fi fără îndoială, nuanţele preferate pt machiaj în anul următor. În contrast avem şi machiajul grafic, foarte accentuat cu buze nude, aşa că indiferent de fizionomie, fiecare îşi poate găsi un stil personal care să fie şi în tendinţe”, explică Katiuşa Popovici, make-up artist.

Privire grafica

Pe toate podiumurile s-a putut observa înfrumuseţarea ochilor cu tot felul de elemente şi codiţe grafice sau reinterpretarea clasicului ”cat-eyes”. Este suficient să ne uităm la prezentările Chanel, Dior şi Fendi pentru a înţelege cât de uşor poate fi transformată privirea cu ajutorul unor simple aplicări de farduri gri-închis sau a unui eyeliner negru intens. Atâta timp cât linia de tuş iese în evidenţă, iar aceasta este cât mai groasă , abstractă şi geometrică, atunci este în trend. ”Machiajul cât eyes continua să fie printre cele favorite şi în 2016, însă nu fără a trece printr-o metamorfoză. Încearcă să desenezi codiţele pe pleoapa inferioară sau să creezi o privire cu adevărat de pisică cu linia dublă sau în mai multe culori pentru o notă de exotism. Nu uita să asortezi ochilor un ten Nude Sheen, inspirat de Kate Moss, care presupune o bază de machiaj uşoară, fluidă şi translucidă. Pentru aceasta se înlocuieşte pudră normală de faţă cu una bronzanta sau fard de obraz sidefat”, explică Katiuşa Popovici.

Smokey eyes

Smokey eyes nu iese din trend, dar şi acesta într-o altă interpretare, mai subtilă, sofisticată şi mai puţin definită, care poate cuprinde nu doar pleoapa de sus şi cea de jos şi să ajungă chiar şi până la linia sprâncenelor şi la rădăcina nasului. Poţi purta acest machiaj cu o bază nude atât de pentru ten cât şi pentru buze, aşa cum propune casa de modă Chanel.

Buze conturate

Se spune că poţi să impresionezi doar şi cu o nuanţă de roşu aprins pe buze, însă secretul consta în a găsi tonul perfect. În prezentările de modă Celine, Saint Laurent, Antonio Berardi, Bottega Veneta şi Carolina Herrera, makeup artiştii au optat pentru eternul roşu aprins pe buze. „Aceasta este de fapt singură culoare utilizată, pentru că machajul ochilor se reduce la minim. Rezultatul este unul rafinat, care sporeşte încrederea în sine. Nuanţele prefarate sunt cele de roşu stacojiu şi roşu aprins, aplicate cu ajutorul unei pensule, pentru o formă cât mai precisă”, adăugă Katiuşa Popovici.

Blush-uri naturale, iluminatoare şi luciu

În 2016 nu vom abuza de blush-uri şi vom alege nuanţe cât mai naturale, de la nuanţe de piersică, până la roz fin. Se pune accent şi pe tenul strălucitor obţinut cu ajutorul iluminatoarelor, pudrelor şi cremelor cu particule sclipitoare. Pe podium, make-up artiştii au abuzat de gloss, atât pe buze, pleope sau sprâncene. O notă subtilă poate fi folosită în oricare din aceste zone acolo unde pică mai multă lumină.

Sprâncene groase

Sprâncenele groase sunt din nou în trend, aşa că poţi renunţa la pensatul excesiv şi aranjarea sprâncenelor cu gel special. Aspectul natural merge pe aceeaşi linie cu cel al tenului, aşa că poţi păstra firele rebele de la bază pentru a completa acest look.

Stilul No Makeup

Chiar dacă la o primă vedere tenul pare că nu e machiat deloc, de fapt se folosesc tonuri nude atât pentru fata, buze şi ochi. Acest stil folosit de multe ori în prezentările de modă, mergând pe conceptul că mai puţin înseamnă întotdeauna mai mult. „Această tendinţă este una de contrast, principala caracteristică fiind buzele naturale, în nuanţe nude. Michael Kors, Jason Wu, Donna Karan şi alţi designeri cu renume au mizat pe frumuseţea naturală a modelelor sale, propunându-le şi fashionistelor din toată lumea să îşi adauge în trusa de machiaj un ruj în nuanţa naturală”, completează Katiuşa Popovici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

GALERIE MEDIATAGURI: trend, 2016, machiaj, make-up, artist, katiusa popovici
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...