2019-01-22 06:26


Trucuri şi tratamente eficiente! Cele mai importante 10 reguli de îngrijire a părului gras

 |  19:23
Trucuri şi tratamente eficiente! Cele mai importante 10 reguli de îngrijire a părului gras
Gabriela Dumba

Unul din patru oameni are părul gras, acest aspect fiind unul de natură ereditară, însă fiind agravat şi de poluare, stres, alimentaţie bogată în grăsimi, anxietate, produse de îngrijire nepotrivite. Glandele sebacee de la suprafaţă scalpului au rolul de a proteja firul de păr de agresiunea factorilor externi, însă atunci când sebumul pe care îl produc este în exces, acest lucru devine o problemă. Nu fără soluţii, din fericire! Părul îmbâcsit, lipsit de strălucire, unsuros poate fi o tristă amintire dacă sunt urmate câteva reguli simple, însă foarte eficiente atunci când vorbim despre îngrijirea părului gras.

1. Cel mai important şi mai important lucru pe care trebuie să-l faci atunci când ai părul gras este să-l speli! Credinţele populare potrivit cărora cu cât speli mai des părul, cu atât se îngraşă mai mult sunt doar nişte vorbe în vânt rostite de persoane ignorante. Atât dermatologii, cât şi experţii în hair-styling spun acelaşi lucru: părul trebuie spălat chiar şi zilnic dacă cere acest lucru, iar „simptomele” unui păr murdar sunt lesne de interpretat: este lipsit de luciu, îmbâcsit, miroase urât, nu mai este mătăsos, este uleios şi, în unele cazuri, prezintă mătreaţă. Aşadar, nevoile părului sunt diferite la fiecare persoană în parte, dar problemele sunt aceleaşi şi atunci când părul se cere spălat, îndepliniţi-i această dorinţă! Un păr îmbâcsit cu praf sau produse de coafare şi cu rădăcina acoperită de mătreaţă şi sebum se va îmbolnăvi, în timp, şi va cădea!

2. Unii dintre specialiştii din domeniu susţin că, din contră, un păr gras nu trebuie tratat cu produse destinate acestei probleme pentru că, încercând îndepărtarea agresivă a sebumului, glandele sebacee de la nivelul scalpului vor fi stimulate să producă şi mai mult sebum. Astfel, produsele blânde, pentru utilizare frecventă, cele cu PH neutru sau, şi mai bine, cele BIO sunt cele mai indicate!

3. Indiferent de şamponul ales, scalpul nu trebuie masat în mod agresiv sau frecat intens cu unghiile pentru că aceste acţiuni nu duc, în nici un caz, la o spălare mai eficientă, ci doar la „enervarea” glandelor sebacee, care vor produce şi mai mult sebum în aceste condiţii. O masare uşoară, cu buricele degetelor, este suficientă!

4. Nici apa fierbinte nu este indicată atunci când vorbim de părul gras. Spălaţi şi limpeziţi părul cu apă călduţă!

5. Balsamul sau masca pentru păr trebuie aplicate de la jumătatea firului de păr spre vârfuri, în nici un caz la rădăcină. Scalpul trebuie scos din ecuaţie când vorbim despre extraîngrijirea părului, atunci când pe eticheta produselor nu este trecut şi faptul că sunt indicate şi pentru scalp.

6. Pe piaţă există produse speciale pentru gomajul scalpului pentru că şi la nivelul acestuia se adună celule moarte şi impurităţi pe care şamponul normal nu le poate îndepărta. Şi un amestec de miere zaharisită, pudră de cafea şi un strop de ulei de măsline este foarte eficient pentru masarea scalpului, o dată pe săptămână. Puteţi chiar lăsa timp de câteva minute acest amestec să acţioneze ca o mască hidratantă!

7. Înainte de uscarea cu foehn-ul, înfăşuraţi părul într-un prosop din bumbac, aşa încât să fie absorbit tot excesul de apă. Atenţie: doar înfăşuraţi părul, nu frecaţi părul şi scalpul cu prosopul! Atunci când părul mai este doar uşor umed, finisaţi uscarea lui cu foehn-ul şi nu-l apropiaţi mai mult de 20 de centimetri de păr, neapărat pe treapta cea mai mică de căldură.

8. Încearcă să eviţi, pe cât poţi, utilizarea produselor de styling, gen fixativ, spumă, ceară pentru că acestea agresează părul şi îl pot îngrăşa peste măsură. În cazul în care coafaţi părul, încercaţi să-l spălaţi în scurt timp, nu lăsaţi fixativul şi celelalte produse în păr pentru mai mult timp decât este nevoie!

9. Există câteva remedii naturale foarte eficiente în lupta cu sebumul în exces cum ar fi: clătirea părului cu apă călduţă în care a fost stoarsă o lămâie; aplicarea la nivelul scalpului, pentru cel puţin o oră înainte de spălare, a tincturii de mesteacăn simplă sau în amestec cu tinctură de urzică. Şi ceaiul de rozmarin face minuni atât pentru părul, cât şi pentru tenul gras.

10. Odihna (cel puţin opt ore de somn), combaterea stresului prin activităţi relaxante, dietă echilibrată cu multe fructe şi legume şi alimente bogate în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi 6, hidratarea corespunzătoare şi suplimentele alimentare pentru păr care conţin aminoacizi, Zinc, vitamina B6 etc. fac minuni pentru păr!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: par gras, recomandari, ingrijire, reguli, importante, truc, grande sebacee, imbacsit, unsuros
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...