2017-01-17 21:44

MONDEN


Trupul lui Cristian Paţurcă va fi incinerat, vineri

 |  19:26
Trupul lui Cristian Paţurcă va fi incinerat, vineri

Trupulneînsufleţit al lui Cristian Paţurcă va fi depus, miercuri, la Clubul Preoteasadin Capitală, iar vineri va fi incinerat. Cristian Paţurcă a încetat din viaţămarţi, în garsoniera în care locuia cu chirie.

Cei care auvrut să-i aducă un ultim omagiu autorului “Imnului Golanilor” au putut venimiercuri la Clubul Preoteasa din Capitală. Trupul lui Paţurcă va fi mutat,astăzi, de la Clubul Preoteasa la sediul Asociaţiei 21 Decembrie, iar vineri vafi incinerat, a declarat pentru Mediafax liderul organizaţiei de revoluţionari,Teodor Mărieş. Acesta a precizat că trupul lui Paţurcă va fi incinerat pentrua-i fi respectată astfel ultima dorinţă, comunicată de acesta prin intermediulunor scrisori lăsate înainte de a muri. Mărieş a povestit că a găsit scrisorileîn garsoniera în care locuia artistul, el predându-le, în plicurile închise,fostei sale soţii, în seara zilei de marţi. "Vorbea foarte frumos desprefamilia lui, despre copil şi despre fosta lui soţie", a spus Mărieş, carea povestit că unul dintre mesajele din document era: "Am trăit pentru ţaramea, pentru poporul meu şi pentru regele meu". Liderul organizaţiei apovestit că a predat scrisorile fostei soţii a artistului, Sorana, şi că nuşi-a permis să le citească, limitându-se la a lectura doar părţile care-i erauadresate, la invitaţia femeii.

CristianPaţurcă, autorul "cântecelor golanilor" intonate de mii de oameni în timpulmanifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990, avea 46 de ani şi suferea demai mult timp de tuberculoză.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image