2018-12-12 07:18


Valentin Uritescu, în rol de scriitor începător: „Aşa sunt eu, prost!”. Îndrăgitul actor va lansa, în curând, primul său volum

 |  18:04
Valentin Uritescu, în rol de scriitor începător: „Aşa sunt eu, prost!”. Îndrăgitul actor va lansa, în curând, primul său volum

La 70 de ani, unuldintre cei mai iubiţi actori români, Valentin Uritescu, se pregăteşte pentrudebutul său în lumea literară, primul său volum urmând să fie lansat, încurând, la Editura Humanitas. Dacă, iniţial, artistul îşi numise cartea„Desfrâul chinurilor mele”, titlul s-a transformat apoi într-o exclamaţie plinăde haz şi autoironie, desprinsă chiar din mărturisirile lui Valentin Uritescu:„Aşa sunt eu, prost!”. Fericit că îşi va vedea, peste puţin timp, cartea înlibrării, actorul ne-a spus că nu se culcă pe-o ureche, ci lucrează de zor laun nou volum.

Cantităţileimpresionante de energie consumată pe altarul scrisului au dat roade, şiValentin Uritescu va juca, în curând, unul dintre cele mai interesante roluridin viaţa sa: cel de scriitor. Cartea sa, „Aşa sunt eu, prost!”, va fi lansatăîn cadrul unui târg ce va avea loc în perioada următoare, în Capitală. „Defoarte mulţi ani strâng material, diverse notiţe pe care le-am tot făcut de-alungul vieţii, aşa, fără să mă gândesc că îmi vor folosi, neapărat, la ceva.Însă apoi, scotocind prin cutia cu amintiri, mi-am dat seama că tot ce-amadunat s-ar putea lega foarte frumos într-o carte. Am lucrat mult şi intens,n-am tratat lucrurile cu superficialitate, pentru că nu îmi stă în fire. Am selectatdoar ce era mai bun şi am tot bibilit frazele, până mi-au ieşit aşa cum amvrut. Scrisul este un proces destul de complicat, nu oricine se poate aventuraîn treaba asta. Dar eu zic că i-am dat de cap şi sunt tare bucuros că, încurând, îmi apare prima carte.”

Actorul ne-a povestitcă, în urmă cu câteva luni, a primit un telefon de la Editura Humanitas, alcărei director, Gabriel Liiceanu, s-a declarat încântat să publice volumul. „M-a sunat şi mi-a spus că i-a plăcut ce a citit, aşacă am şi semnat contractul. Înprimă fază, eu numisem cartea «Desfrâul chinurilor mele», dar ei au găsit unalt titlu. În mai multe capitole, eu tot repet, referitor la diverse lucruri, «Domnule,dar nu înţeleg, cred că aşa sunt eu, prost!». Deci, până la urmă, se va chema «Aşasunt eu, prost!». E un titlu care va prinde la public, iar volumul este de osinceritate zdrobitoare, am intrat în tot felul de poveşti, chiar şi mai intime,şi aştept cu nerăbdare reacţia cititorilor”, dezvăluie proaspătul autorliterar. Valentin Uritescune-a mai povestit că volumul ce urmează a fi lansat nu este singurul de cares-a ocupat. În paralel, actorul mai lucrează la o carte pe care speră să oscoată pe piaţă anul viitor.

“Am poftă de lucru şi mă simt bine pe scenă”

Atunci când nu seaflă acasă, în faţa maşinii de scris – „nu scriu de mână, şi nici lacalculator, la maşina de scris îmi place mie cel mai mult”, spune artistul –,Valentin Uritescu repetă, în perioada aceasta, la o nouă piesă, în care joacăalături de alte nume celebre. „Piesa se cheamă «Vicleniile lui Scapino» şi jocîmpreună cu actori precum Ion Dichiseanu, Monica Davidescu, Ilinca Goia sauIleana Stana Ionescu. Repetiţiile merg grozav, am poftă de lucru, mă simt binepe scenă şi am satisfacţia că lucrurile se mişcă aşa cum ne dorim. Repetăm lasala nouă a Teatrului de Comedie, dar încă nu ştim exact unde se va montapiesa. Este sponsorizată de un investitor privat, iar regia este semnată de DanTudor”, ne-a declarat Valentin Uritescu. În plus, actorul îşi împrumută, dinnou, vocea inconfundabilă unor seriale de desene animate ce vor apărea curândpe piaţă. “Nu sunt la primaexperienţă de acest fel, am mai dublat vocea la desenul animat «Cars». E plăcutşi nici greu nu este, mai ales când te gândeşti că lucrezi pentru copii.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...