2017-01-18 16:13

MONDEN


Vedete autohtone şi traumele din copilărie

 |  21:00
Vedete autohtone şi traumele din copilărie

Există răni invizibile care nu se vindecă niciodată. Aceste răni sunt ascunse undeva în straturile profunde ale creierului şi îşi au originea în trecut, de cele mai multe ori în copilărie. Un studiu canadian recent a demonstrat că evenimentele traumatizante din copilărie nu ne marchează doar memoria, ci şi genele. Nici vedetele noastre nu au fost scutite de aceste traume. Vă prezentăm câteva dintre persoanele publice din showbizul autohton care au avut curajul să-şi povestească durerea.

Coprezentatorul „Poveştirilor” de la Acasă, Mircea Solcanu, a povestit despre dramele prin care a trecut în vremea când era copil. „Mama mea a escaladat geamul, a sărit pe geam... Ăla a fost cel mai urât moment din toate bătăile, acela când ea a sărit pe geam. Din momentul când el a început să o bată pe mama, eu nu i-am mai spus tată, i-am spus Solcanu... Îmi amintesc faptul că încă mai aveam pătuţul acela cu grilaje în care dormeam, deci aveam cam 4 ani. Ştiam ce urmează după felul în care venea acasă. Ne uitam pe geam când urma să vină tata acasă şi în funcţie de clătinătură ştiam dacă va fi scandal sau nu. Intra în casă, nu cred că se schimbau 2-3 vorbe şi începea bătaia”, a declarat Mircea Solcanu.

Invitate la „Un show păcătos”, fetele de la Bambi au comentat fotografiile din copilăria lor, iar Denisa a dezvăluit, ofticată fiind, că ea nu are poze de pe vremea când era bebeluş pentru că părinţii ei i-au făcut poze doar Ralucăi. „Să ştiţi că în mai toate pozele apare Raluca, nu ştiu de ce, dar ai mei i-au făcut ei poze cel mai des, mie nu. Pentru mine era o dramă, a fost of-ul vieţii mele, ajunsesem să iau pozele Ralucăi şi să scriu pe spatele lor Denisa”, a povestit jumătatea brunetă a trupei Bambi. Denisa a insistat pe faptul că a fost „traumatizată” în copilărie. Şi asta pentru că Raluca era mai „vedetă” decât ea.

În urmă cu ceva timp, Oana Zăvoranu s-a apucat să scrie singură propria biografie, în care va face dezvăluiri picante despre viaţa sa. „Dintotdeauna între mine şi mama a fost un război surd. Ea îmi căuta mereu nod în papură şi găsea motive pentru a mă răni. M-a bătut rar, dar atunci când a făcut-o, foarte rău. M-a rănit însă psihologic, ea avea încă de atunci o răutate macabră. Răul psihic e mai puternic. Cel fizic trece, dar cel psihic te urmăreşte. Şi acum ţin minte momente traumatizante din copilăria mea. De pildă, aveam 7-8 ani, a intrat la mine în cameră şi mi-a distrus toate posterele cu Michael Jackson, de care făcusem cu greu rost. Am plâns trei zile”, a spus Oana.

Susţine că a avut o copilărie frumoasă, însă cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican recunoaşte că au existat momente în care s-a produs un scurtcircuit de comunicare între ea şi mama sa, urmat de corecţii fizice greu de uitat. „Mama mea era în perioada respectivă o femeie extrem de ocupată. Într-o zi, eu am încălcat una dintre reguli şi am plecat din faţa blocului, aşa că nu am auzit când mama m-a chemat în casă. Rezultatul: m-a bătut cu furtunul de la maşina de spălat, o bătaie pe care, chiar dacă am încasat-o pe bună dreptate, nu am uitat-o nici până acum.” Pentru că este total împotriva corecţiilor fizice aplicate copiilor, vedeta s-a alăturat campaniei „Un apel pierdut, o copilărie pierdută”, acţiune demarată de Kanal D şi „Asociaţia Telefonul Copilului”, la care au răspuns afirmativ şi Simona Pătruleasa, Virgil Ianţu, Mădălin Ionescu şi Cristian Sabbagh.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-05

Mai multe imagini:
Vedete autohtone şi traumele din copilărie
zoom
Vedete autohtone şi traumele din copilărie
zoom
Vedete autohtone şi traumele din copilărie
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image